Tort "21"

de Ela68 in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 3908 vizualizari

 

Un tort deosebit, facut cu multa dragoste, in amintirea unei persoane dragi !
Tortul imbina perfect aroma blatului de nuca si cacao cu cele trei creme, cu ciocolata alba, amaruie si cu lapte si crema de mascarpone. Este rafinat, bogat si nu te multumesti doar cu o felie !
Nu-mi place sa fac poze pe timp de noapte, la lumina becului si cu blitz, asadar, nu pare atat de aptisant pe cat ar fi trebuit ......

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 7 oua
  • 16 linguri nuci macinate
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri cacao

Crema 1 :

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca

Crema 2 :

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca

Crema 3 :

  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca

Decor :

  • 50 gr fulgi de migdale
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura apa
  • 50 gr ciocolata 70% cacao

Sirop de caramel :

  • 5 linguri zahar brun
  • 200 ml apa

Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "21":

1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.


2. Ciocolata se topeste la Bain-Marie. Se bate smantana cu mixerul pana obtinem frisca si turnam peste aceasta ciocolata pana ce obtinem o crema omogena. Nu bateti prea mult caci riscati sa se transforme in unt.


3. Crema de ciocolata alba se prepara identic cu prima crema. Aveti grija sa folositi ciocolata de calitate !


4. Crema mascarpone : Intr-o craticioara cu fund dublu mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Se adauga laptele si se pune la foc mic. Amestecam continuu pana ce crema se ingroasa. Lasam la racit si adaugam crema mascarpone mixand pana se omogenizeaza.

La final, adaugam frisca peste crema de oua si batem cu telul pana obtinem o crema pufoasa.


5. Decor : Intr-o tigaie teflonata punem fulgii de migdale, zaharul si apa si amestecam pana ce zaharul s-a caramelizat. Lasam la racit.


6. Siropul : Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul este complet dizolvat.


Asamblare :



  • o foaie de blat pe care o stropim cu 1/3 din cantitatea de sirop

  • crema de ciocolata de lapte si amaruie

  • a doua felie de blat, insiropatacu 1/3 din sirop

  • crema de ciocolata alba

  • a treia foaie de blat, insiropata

  • crema de mascarpone

  • ornam cu fulgii de migdale si forme din ciocolata, plus trei floricele din zahar

 

TIPS-URI

1

ciocolata trebuie sa fie de calitate

2

am folosit smantana pentru frisca La Dorna, 35% grasime

3

se poate intampla sa nu se intareasca crema de mascarpone, caz in care puteti folosi gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "21"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

03.02.2015, 14:27

Cu siguranta a fost delicios!

Ela68 1

03.02.2015, 14:46

multumesc

Rocsi 1

03.02.2015, 21:19

Cred ca este super delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!