Prajitura "Maria"

de Maria68 in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 6316 vizualizari

 

Sincer, nu cunosc numele adevarat a acestei prajituri, asa ca am indraznit sa o numesc "Maria" dupa numele verisoarei mele de la care am primit reteta(acum foarte multi ani) :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • dulceata de prune,
  • visine
  • 1 plic budinca de ciocolata - Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o ceasca de cafea
  • 2 pachete biscuiti "Coconitos"

Pentru decor:

  • 1 plic "Decor"- glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Maria":

Cuptorul se incinge la foc potrivit.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata daugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina. Separat mixam albusurile pe care le adaugam  in compozitie, amestecand incet cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii).
Cand este copt blatul, scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, dupa care  taiem blatul in doua.
Pentru crema:
Pregatim praful de budinca, dupa instructiunile de pe plic( doar ca eu am folosit 400ml lapte nu 500 ml, pentru a nu fi prea moale budinca).O lasam sa se raceasca.
Intre timp, ungem prima jumatate de blat cu dulceata (eu am folosit dulceata de prune) , iar peste dulceata asezam jumatate din cantitatea de budinca.

Dupa care se tapeteaza cu un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu cafeaua pregatita din timp. Lasam un pic sa se intrepatrunda, dupa care adaugam cealalta jumatate de budinca.
La final asezam cealalta jumatate de blat, pe care o decoram cu glazura de ciocolata.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Maria"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Maria68 1

22.10.2012, 10:00

Multumesc mult.dragelor

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:49

arata trasnet

lilik 1

22.10.2012, 16:04

ce delicioasa de praji

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA