Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel

de xana in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 1231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr unt
  • 600 gr faina
  • 50 gr praf de budinca de caramel
  • 150 gr alune de padure crude
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf sare
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel:

Prajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam.


Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam alunele, budinca de caramel, zaharul, esenta de rom, praful de sare si praful de copt. Amestecam pana devine un aluat nelipicios pe care il dam la frigider pentru jumatate de ora.


Din aluat rupem bucate pe care le intindem suluri, de cca 1 cm diametru apoi taiem sulul in bucati de 3 cm si le indoim in forma de U.


Punem cornuletele in tava cu hartie de copt si le dem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45 de minute sau pana se rumenesc usor.


Cat inca sunt calde, le trecem prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

13.07.2014, 12:48

Ce-mi plac!

Rocsi 1

13.07.2014, 19:49

Sunt grozav de bune. Imi plac!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 11:03

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de vanilie