Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel

de xana in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 1002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr unt
  • 600 gr faina
  • 50 gr praf de budinca de caramel
  • 150 gr alune de padure crude
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf sare
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel:

Prajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam.

Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam alunele, budinca de caramel, zaharul, esenta de rom, praful de sare si praful de copt. Amestecam pana devine un aluat nelipicios pe care il dam la frigider pentru jumatate de ora.

Din aluat rupem bucate pe care le intindem suluri, de cca 1 cm diametru apoi taiem sulul in bucati de 3 cm si le indoim in forma de U.

Punem cornuletele in tava cu hartie de copt si le dem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45 de minute sau pana se rumenesc usor.

Cat inca sunt calde, le trecem prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-0
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-1
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-2
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-3
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-4
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-5
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-6
Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel-7

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

mirela0911

mirela0911 1

13.07.2014, 12:48

Ce-mi plac!

Rocsi

Rocsi 1

13.07.2014, 19:49

Sunt grozav de bune. Imi plac!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

14.07.2014, 11:03

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!