Gem de macese

de Oana in Dulciuri, 20 Noi 2014 | 2115 vizualizari

 

Un gem atat de aromat si gustos...pe atat de migalos :) Dar merita!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macese
  • 450 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Se spala bine de tot macesele in apa rece, in mai multe ape si se lasa apoi sa stea 15 minute in apa rece. Se taie apoi coditele si capatul negru, cel mai usor este cu o foarfeca. Se pun macesele intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa rece, inca doua degete peste macese si se lasa la fiert cel putin 30 de minute, la foc potrivit, cu capac, pana se inmoaie bine. Se verifica daca sunt fierte zdrobind un fruct pe o farfurie cu o lingura.


Se mixeaza apoi macesele impreuna cu zeama la robot, pana se obtine o pasta. Se da apoi pasta printr-o sita, pana se obtine o crema de macese fina, fara samburi si coji. Daca aveti la robotul de bucatarie si sita este perfect, va merge mult mai repede! Se amesteca apoi pasta de macese cu aproximativ 500 ml apa, pentru ca va fi foarte groasa. Am cantarit apoi pasta rezultata, 1,5 kg. Am calculat cam 300 gr de zahar pentru un kg de pasta.


Se amesteca pasta de macese cu zeama de lamaie si zaharul si se pune pe foc mic, amestecand continuu. Se lasa pe foc aproximativ 45 de minute, pana se ingroasa si se inchide putin la culoare.


Cat timp fierbe gemul se sterilizeaza borcanele. Mie mi-au iesit 5 borcanele. Se spala bine borcanele si capacele cu apa calda si detergent sau la masina de spalat vase. Se pun apoi borcanele goale si capacele intr-o tava in cuptor si se seteaza temperatura la 100 gr. Se lasa borcanele in cuptor pana se incing bine si sunt zvantate de apa. Se scot cu tot cu tava, se lasa putin la racorit si apoi se pune gemul fierbinte. Se inchid capacele si se pun iar borcanele in tava, in cuptorul incins la 100 de grade pentru 10 minute. Se opreste focul la cuptor si se lasa borcanele sa se raceasca acolo.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti gemul mai dulce puteti adauga mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Xandrinne 1

22.10.2015, 16:48

dantes 1

23.10.2015, 06:42

Buna!

Ksenya 1

23.10.2015, 08:24

L-am facut !Fetelor,cele care inca nu v-ati hotarat....vi-l recomand...e atat de fin ,o adevarata bomba pentru papilile gustative!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Vargabeles