Briose cu zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 712 vizualizari

 

Reteta de baza este inspirata de catre Andreea Caroline :x Multumesc!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatorele ingrediente pentru blat:

  • 250 gr făină albă de grâu
  • 100 gr zmeură
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt
  • optional: fulgi de ciocolata

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă + Câteva picături cu suc de lămâie
  • 200 gr ciocolată cu cacao
  • 200 gr unt
  • O pastaie de vanilie

Pentru décor: zmeura

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu zmeura:



Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare.


Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele.


Se obtine un aluat asemanator celui de chec.


Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor.


Se ung formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.


Cat timp briosele se afla in cuptor, pregatim crema de ciocolata.


Topim untul si ciocolata într-un vas, la foc mic, adaugam semintele de vanilie, amestecând continuu până ce se topesc complet.


Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Păstrăm crema la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi adaugam zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

Corinuta 1

24.12.2015, 20:22

Arata yammii! Imi place zmeura cu ciocolata!

Dya Daniela Andrei 1

24.12.2015, 22:03

Este o combinatie reusita!

Rocsi 1

26.12.2015, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Raffaello