Prajitura cu foi de pandispan

de Adinacarla in Prajituri, 20 Feb 2011 | 24212 vizualizari

 

Am de mult aceasta reteta in caietul meu cu retete 'adunate" de pe prietene....si nu am mai facut-o de mult.
Nu stiu ce nume are dar un lucru este clar: e foarte buna

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Eu am cumparat foi de pandispan( 4 foi in pachet)

Crema:

  • 500ml lapte,
  • 2 budinci vanilie,
  • 150g zahar,
  • 4 galbenuse,
  • 1 esenta vanilie
  • 1 margarina rama

Glazura:

  • 4 albuse,
  • 250g zahar,
  • 75g lapte praf,
  • 100g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de pandispan:


Se fac 3 foi.


Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. adaugam apoi faina cernuta, cacao si praful de copt. Coacem 3 foi pe dosul tavii.


Reteta este cu 3 foi dar eu am cumparat foi de pandispan si eu fost 4 foi.


Crema:


Se amesteca galbenusele cu zaharul, budinca si esenta de vanilie si se adauga 100ml de lapte rece amestecand pana cand totul devine omogen. Cele 400ml de lapte ramas se pun la fiert. Cand incep sa fiarba se toarna incet compozitia de mai sus. Se amesteca intr-una pana cand crema fierbe si are aceeasi consistenta precum o budinca. Dupa ce crema s-a racit se amesteca cu margarina rama.


Glazura:


cele 4 albuse sa bat pe aburi cu zaharul si dupa ce zaharul s-a topit se adauga laptele praf si nuca de cocos. Se tin pe abur si se amesteca pana cand se ingroasa. cand sa ingrosat se intinde pe prajitura.


Asamblarea prajiturii:


Se imparte crema in trei parti egale si se intinde apoi intre foi si deasupra peste a 4 foaie se pune glazura. peste glazura am ras ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

16.06.2011, 15:52

place

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:53

Angelina_Elena 1

21.01.2012, 11:39

sigur a fost delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid si bun cu budinca