Gogosi cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 26 Ian 2012 | 12031 vizualizari

 

Reteta de gogosi am luat-o de la Miha. Doar ca eu nu am pus ciocolata in gogosi ci pe deasupra lor. Multumesc, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 400 g faina
  • ulei pentru prajit 

    Pt. glazura de ciocolata: 

  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:


Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se framanta bine aluatul.


Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat si intre timp se pregateste glazura.


Frisca se pune intr-un vas pe foc si cand se incalzeste se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit.


Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cercuri cu un pahar. Pentru ca Matei a vrut gogosi cu gaura, cercul mic l-am decupat cu instrumentul de curatat cotorul de mar.


Gogosile astfel formate se pun in tigaie in ulei incins, avand grija sa le intoarcem de pe o parte pe alta pana cand prind o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.


Dupa ce se racesc putin, se dau prin ciocolata si se asaza cu grija pe un platou.


Cum va spuneam, eu am decupat gaura gogosilor si aluatul rezultat era atat de haios, ca niste gogosele...Le-am aruncat in uleiul incins si pe ele si dupa ce s-au racit putin le-am tavalit prin ciocolata spre distractia copiilor.


Gogosile au fost tare bune si duuuulci de am lesinat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

21.04.2013, 17:15

gogoosiii

Gabriela T 1

21.04.2013, 17:28

Deci,nu discut,o sa fac si eu.Sunt asa de apetisante..mmmmmmmmmmmm

adisor 1

21.04.2013, 19:01

doughnots from Canada and US...ha,ha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase