Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti

de Lavinia in Prajituri, 24 Mar 2013 | 39105 vizualizari

 

Totul a pornit de la reteta de chec a Jamilei si a iesit o prajitura super gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri mari de nutella pentru uns blatul
  • Crema de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 g gelatina fin maruntita
  • 450 ml frisca lichida
  • In plus:
  • 18 piscoturi
  • 1 pachet biscuiti Leibniz
  • lapte amestecat cu esenta de rom pentru insiropat piscoturile si biscuitii
  • Glazura:
  • 125 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti:

Prima data pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar amestecat cu zaharul vanilat si mixam bine pana cand rezulta o bezea tare si lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul(ca la maioneza) si le adaugam peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem in prealabil. Adaugam treptat cate o lingura de faina peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. Impartim compozitia in 2 .

"Desfacem" cacaua in putina apa si amestecam bine pana are aspectul unei creme de ciocolata. Punem "crema de ciocolata" in prima compozitie si omogenizam bine.

Tapetam o tava(35/25 cm) cu folie si punem o lingura de compozitie neagra/una alba pana terminam aluatul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35 de minute (testul scobitorii). Il lasam la racit si il ungem cu nutella.

Pentru crema de vanilie mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se deschid la culoare si sunt cremoase. Adaugam amidonul si laptele si omogenizam bine. Punem compozitia pe baie de abur sau pe aragaz la foc foarte mic si amestecam continuu pana prinde consistenta. Luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste crema de galbenus(inca fierbinte) si amestecam bine pana se topeste gelatina. Mixam frisca si o amestecam cu crema de galbenusuri.

Punem 1/2 din crema peste blat,stratul de piscoturi usor insiropate,restul de crema si biscuitii insiropati. Decoram prajitura cu glazura de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte) apoi o servim cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Lavinia 1

21.05.2013, 15:51

Multumesc Raluca

ramona_manoliu 1

06.06.2014, 13:04

Super!

Xandrinne 1

12.04.2015, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!