Melcisori cu nuca (de post)

de deyutzky in Prajituri, 10 Apr 2012 | 13177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Umplutura:
  • 2 cani jum nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 3 lingurite cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca (de post):

Aluatul:


Punem intr-un castronel putina apa calduta, 1 lingurita de zahar si drojdia pana se dizolva.


Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor (zaharul, apa calduta, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom).


Intr-un bol mai mare punem faina, in mijloc adaugam maiaua (drojdia) peste care adaugam si compozitia obtinuta din restul ingredientelor, framantam bine si lasam la crescut cca. 1h-1h jum.


Umplutura:


Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine.


Sirop:


Intr-un castronel amestecam apa, zaharul si romul.


Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2.


Intindem o foaie pe masa de lucru peste care adaugam jum din compozitia de umplutura, rulam foaia ca pe rulada si apoi o taiem felii. La fel se procedeaza si cu a2a foaie.


Dupa ce am terminat de feliat, asezam feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam aprox 20 de minute la crescut.


Le ungem apoi cu siropul obtinut si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, aprox 25 de min la foc mic.


Poftiti la melcisori!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

georgiana24 1

01.02.2013, 19:42

ce bine arata cred ca are un gust fenomenal.....nu am nucaaaaa ca faceam acum chiar dak e tarziu.felicitari!!!

georgiana24 1

02.02.2013, 20:27

felicitari am incercat acesta reteta si a iesit ceva foarte bun si gustos

deyutzky 1

02.02.2013, 20:39

multumesc georgiana ma bucur ca ti-a placut te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de post cu nuca (sarailie)