Inghetata cremoasa de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 6 Iun 2013 | 6011 vizualizari

 

Un deliciu...cu iaurt! Cremoasa si lejera...... merita preparata in casa :)

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt 85 %( de calitate)
  • 400 gr iaurt grecesc( 10 %)
  • 100 ml frisca lichida( Hulala)
  • 200 gr ciocolata cu lapte( eu am pus Milka)
  • 5 linguri zahar brun ( sau miere)
  • 3 linguri cacao
  • vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata pentru decor
  • frunzulite de menta proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cremoasa de ciocolata:

Pe foc intr-un vas se pune frisca lichida( cei 100 ml), se adauga untul, se amesteca sa se topeasca, se pune ciocolata si dupa doua trei clocote se da deoparte si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Se adauga si cacaoa. Lasam putin la racit si punem iaurtul ( direct din frigider). Acum e momentul sa adaugam zaharul sau mierea dupa gust.


Intre timp mixam frisca si peste ea turnam compozitia de iaurt. Omogenizam bine crema de inghetata.


Dam la congelator pentru 3 sau 4 ore si in acest interval amestecam in ea cam o data pe ora. desigur acum depinde de fiecare congelator cat de repede o ingheata.


O servim dupa dorinta si inspiratie...e minunat de buna!

 

TIPS-URI

1

O puteti prepara din ciocolata alba si iaurt

2

Se pot adauga si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cremoasa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

RuxyRux 1

09.06.2013, 00:12

Cu multa placere Moses! Nu, nu e o greseala...am omis sa o trec si nu mi-am dat seama, imi cer scuze...eu pun si vanilie mereu in preparatele cu ciocolata Am amestecat-o in frisca

jolygina 1

10.06.2013, 15:40

mama ce nebunie e aici

RuxyRux 1

10.06.2013, 15:41

Multumesc frumoaso

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu inghetata