Desert spirale cu nuca

de anca_rm in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 176 vizualizari

 

In ultima vreme consumam produse lactate de capra. Este o ferma de capre la Uileacu de Munte care livreaza la domiciliu produsele. Urda este preferata noastra, dar ultima data am comandat cam multa. De aceea ca sa nu se strice am folosit-o in aluatul pe care o sa vi-l descriu mai jos. A iesit un aluat pufos si foarte gustos. Am pregatit  din el niste spirale cu nuca si merisoare,dar se pot umple cu orice.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -200 gr urda
  • -500 gr faina
  • -15 gr drojdie proaspata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 varf cutit sare
  • -100 ml iaurt
  • -200 ml lapte
  • -100 gr zahar
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Umplutura:
  • -200 gr nuca macinata
  • -50 gr meriosare sau stafide
  • -70 gr zahar
  • -1 ou
  • -30 ml lapte
  • Extra : 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu nuca:

Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.


In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte incalzit usor in care dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar. Incepem sa framantam si adaugam pe rand zaharul ramas, iaurtul si laptele pana cand obtinem un aluat ferm care se dezlipeste de maini.


Poate mai este nevoie de putina faina sau putin lapte,in functie de consistenta aluatului vedem ce mai trebuie adaugat.


Peste marginile castronului punem o folie de plastic sau un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora ,intr-un loc caldut pana cand isi dubleza volumul .



Nuca macinata o amestecam cu zaharul,oul ,fructele uscate si laptele.Le lasam deoparte.



Pentru a forma spiralele cu nuca intindem aluatul in forma de dreptunghi,cu grosimea de 2,5 cm . Peste el intinde umplutura. Impartim vizual aluatul in trei partie egale pe lungimea dreptunghiului . Aducem partile laterale pana cand se unesc putin in mijloc. Apoi impaturim in jumatate ,tot pe lungime aluatul . Taiem din el fasii cam de 1,5 cm grosime , le rulam pe fiecare in parte si le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt ,cu spatiu intre ele .


Le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute.











TIPS-URI

1

se pot umple cu mac sau chiar cu urda sau branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

13.05.2020, 22:32

Bunătati, bunătati!

Panacris 1

15.05.2020, 14:15

Minunate!

dantes 1

16.05.2020, 11:16

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Darázsfészek)