Desert spirale cu nuca

de anca_rm in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 1851 vizualizari

 

In ultima vreme consumam produse lactate de capra. Este o ferma de capre la Uileacu de Munte care livreaza la domiciliu produsele. Urda este preferata noastra, dar ultima data am comandat cam multa. De aceea ca sa nu se strice am folosit-o in aluatul pe care o sa vi-l descriu mai jos. A iesit un aluat pufos si foarte gustos. Am pregatit  din el niste spirale cu nuca si merisoare,dar se pot umple cu orice.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -200 gr urda
  • -500 gr faina
  • -15 gr drojdie proaspata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 varf cutit sare
  • -100 ml iaurt
  • -200 ml lapte
  • -100 gr zahar
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Umplutura:
  • -200 gr nuca macinata
  • -50 gr meriosare sau stafide
  • -70 gr zahar
  • -1 ou
  • -30 ml lapte
  • Extra : 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu nuca:

Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.

In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte incalzit usor in care dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar. Incepem sa framantam si adaugam pe rand zaharul ramas, iaurtul si laptele pana cand obtinem un aluat ferm care se dezlipeste de maini.

Poate mai este nevoie de putina faina sau putin lapte,in functie de consistenta aluatului vedem ce mai trebuie adaugat.

Peste marginile castronului punem o folie de plastic sau un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora ,intr-un loc caldut pana cand isi dubleza volumul .

 

Nuca  macinata o amestecam cu zaharul,oul ,fructele uscate si laptele.Le lasam deoparte.

 

Pentru a forma spiralele cu nuca intindem aluatul in forma de dreptunghi,cu grosimea de 2,5 cm . Peste el intinde umplutura. Impartim vizual aluatul in trei partie egale pe lungimea dreptunghiului . Aducem partile laterale pana cand se unesc putin in mijloc. Apoi impaturim in jumatate ,tot pe lungime aluatul . Taiem din el fasii cam de 1,5 cm grosime , le rulam pe fiecare in parte si le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt ,cu spatiu intre ele .

Le ungem cu  ou batut si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot umple cu mac sau chiar cu urda sau branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

13.05.2020, 22:32

Bunătati, bunătati!

Panacris 1

15.05.2020, 14:15

Minunate!

dantes 1

16.05.2020, 11:16

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu iaurt