Revani(prajitura cu gris)

de ionela2682 in Dulciuri, 26 Feb 2013 | 4478 vizualizari

 

Basbousa sau Hareesa , revani (Turcă) sau ravani și revani (greaca) este un desert dulce realizat din griș , sau făină de cartofi, inmuiat in sirop simplu cu nucă de cocos deasupra.
O prajiturica dulce pe care am preparat-o de multe ori dar abia acum am realizat ca nu am postat-o si aici!Sper sa va placa ..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 ceasca gris
  • 1 ceasc a faina
  • 1 ceasca iaurt
  • 1 ceasca ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • Siropul:
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • coaja de lamaie
  • Decor
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Revani(prajitura cu gris):

Peste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam pe rand uleiul,iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Faina se cerne impreuna cu praful de copt.si se amesteca cu grisul dupa care se adauga in compozitia de bezea amestecand cu grija,la final adaugam galbenusurile si omogenizam bine.

-Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,se da la cuptor pana se rumeneste frumos.


Intre timp preparam siropul,fierbem apa si zaharul pana se leaga putin, pe care il turnam fierbinte peste prajitura racita si portionata dupa care presaram din abundenta nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Revani(prajitura cu gris)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

26.02.2013, 21:02

Mmm cu siguranta foarte buna!

ionela2682 1

27.02.2013, 08:55

Mai ..ati pus gand rau prajituricii mele>????

nilgun 1

30.06.2013, 14:53

si eu o voi face pt nepotica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post