Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cam migaloase as spune, dar de mare efect si delicioase.
Pentru fursecuri:
Pentru crema:
In plus :
Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente.
Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila.
Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire.
Decupam compozitia in forme rotunde (sau in orice forma doriti).
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam fursecurile.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 10 minute. ( nu mai mult )
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Separat punem o craticioarala foc mic si topim, amestecand in continuu, ciocolata, untul si smantana. Punem crema la frigider pana ce incepe sa se intareasca putin si apoi o punem intr-un pos si ornam fiecare fursec. Punem peste crema o jumatate de miez de nuca si lasam sa se intareasca totul foarte bine.
Intr-o alta craticioara topim ciocolata si untul si tinind de miezul de nuca, introducem fiecare fursec in ciocolata topita. Le asezam pe o hartie de copt si lasam sa se intareasca ciocolata.
Inainte de a le aseza pe un platou, indepartam ciocolata in exces de pe marginile fursecului.
Pofta buna !
1
In loc de nuci, putem folosi migdale, cirese sau orice altceva ce va este mai mult pe plac.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult