Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 10009 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 250 de nuci, dar reteta o voi scrie pentru o singura portie, deci pentru 125 de nuci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 9 linguri untura de porc;
  • 9 linguri zahar;
  • 7 linguri apa;
  • 4 oua;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 850g).
  • Crema de zahar caramelizat:
  • 500g zahar;
  • 1l lapte;
  • 6-7 linguri faina (cu varf);
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un pachet de margarina (250g);
  • 125g nuci macinate fin.
  • Optional: zahar pudra pentru decor.
Portii: 125
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat:

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele parti. Si tot asa pana se termina coca. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat.

Crema de zahar caramelizat:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga jumatate din lapte si se lasa in continuare pe foc. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se topeste tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se mixeaza cu un pachet de margarina si nucile macinate.

Asamblare:

Se umple o jumatate de nuca cu crema cu ajutorul unei lingurite, apoi se pune cealalta jumatate de nuca. La final, nucile se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

15.04.2015, 08:18

Foarte frumoase ti-au iesit!!

anca_rm 1

15.04.2015, 08:34

vaiii ce-mi plac , si ce frumusele ti-au iesit

dantes 1

15.04.2015, 08:40

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere ,"imbunatatita"