Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 3483 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 250 de nuci, dar reteta o voi scrie pentru o singura portie, deci pentru 125 de nuci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 9 linguri untura de porc;
  • 9 linguri zahar;
  • 7 linguri apa;
  • 4 oua;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 850g).
  • Crema de zahar caramelizat:
  • 500g zahar;
  • 1l lapte;
  • 6-7 linguri faina (cu varf);
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un pachet de margarina (250g);
  • 125g nuci macinate fin.
  • Optional: zahar pudra pentru decor.
Portii: 125
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat:

Aluat:


Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele parti. Si tot asa pana se termina coca. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat.


Crema de zahar caramelizat:


Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga jumatate din lapte si se lasa in continuare pe foc. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se topeste tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se mixeaza cu un pachet de margarina si nucile macinate.


Asamblare:


Se umple o jumatate de nuca cu crema cu ajutorul unei lingurite, apoi se pune cealalta jumatate de nuca. La final, nucile se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

15.04.2015, 08:18

Foarte frumoase ti-au iesit!!

anca_rm 1

15.04.2015, 08:34

vaiii ce-mi plac , si ce frumusele ti-au iesit

dantes 1

15.04.2015, 08:40

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao