Pasca fara aluat

de Sim0na in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 30661 vizualizari

 

Sarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri asa.. de Paste lucrurile stau altfel! Trecand peste partea religioasa, care-i pentru sufletul meu, azi v-am adus o pasca, o pasca fara aluat! Binenteles ca am facut si o pasca cu aluat de cozonac.. ca doar na.. trebuiau satisfacute toate gusturile!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce vaci (PILOS)
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 80 ml smantana dulce
  • 1 plic extract vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g unt topit
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie, praful de budinca si praful de copt.

La compozitie am adaugat smantana, untul topit, stafidele hidratate, iar la final am incorporat usor cu o lingura albusurile batute spuma cu putina sare.

Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru cca 1 ora. Dupa cca 30 de minute, am acoperit forma cu o hartie de copt, pentru ca pasca sa nu se arda foarte tare la suprafata.

Pentru ca am folosit o forma cu diametru cam mare pentru cantitatea rezultata, pasca nu a iesit foarte inalta, dar de buna a fost excelenta :) Asa ca, recomand o foarte cu diametru de cca 20-22 cm.

Pofta buna va doresc si Un Paste Fericit alaturi de toti cei dragi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:09

O bunatate...mare! Si mie imi place brzanzica Pilos de la Liddl...super!

diana_k 1

06.05.2013, 08:42

bucatarie_marocana 1

07.06.2013, 22:02

Super buna!! Am pus-o pe lista

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac