Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Sarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri asa.. de Paste lucrurile stau altfel! Trecand peste partea religioasa, care-i pentru sufletul meu, azi v-am adus o pasca, o pasca fara aluat! Binenteles ca am facut si o pasca cu aluat de cozonac.. ca doar na.. trebuiau satisfacute toate gusturile!
Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie, praful de budinca si praful de copt.
La compozitie am adaugat smantana, untul topit, stafidele hidratate, iar la final am incorporat usor cu o lingura albusurile batute spuma cu putina sare.
Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru cca 1 ora. Dupa cca 30 de minute, am acoperit forma cu o hartie de copt, pentru ca pasca sa nu se arda foarte tare la suprafata.
Pentru ca am folosit o forma cu diametru cam mare pentru cantitatea rezultata, pasca nu a iesit foarte inalta, dar de buna a fost excelenta :) Asa ca, recomand o foarte cu diametru de cca 20-22 cm.
Pofta buna va doresc si Un Paste Fericit alaturi de toti cei dragi!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola