Cozonac trandafir

de zaharia_mihaela2005 in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 2937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 1 cana zahar
  • cacao
  • stafide
  • coaja rasa de portocala
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir:

Se face o maia din drojdie , putin zahar, 2 linguri lapte , o lingura de faina si se lasa la crescut cam 10 minute. Se cerne faina si se pune peste ea laptele caldut amestecat cu zaharul , coaja rasa de portocala, zaharul vanilat, apoi se pun ouale batute bine si maiaua. Se amesteca apoi se framanta bine cu unt topit. Se lasa la crescut o ora-o ora jumate dupa care se intinde o foaie se presara cacao, stafide si zahar, se ruleaza si se taie rondele dupa care se aseaza intr-o cratita tapetata cu unt si se mai lasa 20 de minute la crescut. Se incinge cuptorul la 180 de grade , cozonacul se unge cu un ou batut si se baga la cuptor pentru 50 de minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ionix 1

28.12.2010, 14:15

foarte frumos

elena1988 1

08.02.2011, 14:39

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cocă opărită