Poale-n brau cu telemea

de iri_iri in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 4165 vizualizari

 

......este a doua oara cand fac aceste placinte cu branza care in mod sigur plac la toata lumea......mai ales cand sunt mancate calde asa cum imi plac mie ,e si mai bine.....

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 1 kg faina,
  • 300ml lapte,
  • 4 cartofi albi,
  • 2 linguri de zahar pudra+2 lingurite de zahar tos,
  • coaja rasa de la o mandarina,
  • 2 oua+un ou pentru uns,
  • 50 gr drojdie,
  • un plic zahar vanilat bourbon.   

pentru compozitia de branza :

  • 300g telemea de oi,
  • 3 oua,
  • 4 linguri zahar tos,
  • esenta de rom si un plic de zahar vanilat bourbon.   

pentru uns tava folosim unt.

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau cu telemea:

pentru inceput preparam maiaua astfel:drojdia o sfaramam si o amestecam cu 2 lingurite de zahar tos peste care adaugam jumatate din lapte care a fost un pic incalzit,iar apoi adaugam o lingura de faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam sa creasca 10 minute maiaua.


separat se curata cartofii ,se spala si se pun la fiert.


dupa ce au fiert se scurg de apa si se piseaza,dupa care se amesteca cu 2 linguri zahar pudra,cele 2 oua si picul de zahar vanilat bourbon.


separat se aseaza faina intr-un vas dupa ce a fost cernuta si se adauga coaja de la mandarina.


apoi se adauga maiaua crescuta si amestecul de cartofi ,impreuna cu laptele ramas.


se framanta un aluat elastic si se lasa la crescut o ora.


intre timp amestecam telemeaua care a fost sfaramata si o amestecam cu ouale,zaharul,esenta de rom si plicul de zahar vanilat bourbon.


dupa ce a crescut aluatul intindem o foaie si o impartim in 4 ,punand in mijlocul fiecarui patrat o lingura de branza,apoi unim capetele in asa fel sa formam o floare.


se mai lasa la crescut placintelele in tava dupa care se ung cu oul batut ramas si pudram cu zahar si bagam la cuptor ,care a fost bine incins.


se lasa 45 de minute si se scot si se mai pudreaza cu zahar pudra!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

19.02.2012, 21:42

Ce bune trebuie sa fie!

iri_iri 1

20.02.2012, 05:35

multumesc si va pup

Bya Ralu 1

16.09.2013, 16:51

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice