Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Sep 2019 | 924 vizualizari

 

Ciocolata de casă a avut succes în familia mea, așa că am pregătit niște variațiuni, între care aceste batoane cu un strat alb, un strat negru cu cafea, plus miez de fistic.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul negru:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • O linguriță cafea măcinată,
  • Pentru stratul alb:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • 1 linguriță esență de vanilie,
  • Pentru miez:
  • 40 g fistic nesărat, măcinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic:

 

Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.

 Pentru stratul negru:  se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.

Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.

Separat, se pun la fiert apa cu îndulcitor pudră, lăsând să fiarbă aprox 1 minut, apoi se adaugă untul. Se dă focul mic, amestecând des și se mai lasă să fiarbă maxim un minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.

Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă de silicon (este bună pentru că este antiaderentă). Se presară fisticul măcinat și se presează ușor.

Se lasă deoparte, iar acum se prepară stratul alb:  se fierb maxim un minut apa cu îndulcitorul pudră, se încorporază untul și esența de vanilie, apoi și laptele praf, omogenizând. Nu fierbeți mult, pentru a nu ieși fărâmicios. Se dă de pe foc și se întinde peste stratul de fistic.

Se învelește în folie alimentară, se lasă câteva minute pe masă, la răcorit, apoi se dă la frigider până la servire.

 

Când se scoate din formă, se întoarce, iar partea neagră vine deasupra.

Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 6 min

Porții: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/batoane-de-ciocolata-cu-miez-de-fistic.html

TIPS-URI

1

Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede. Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine fărâmicioasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti cu miere si nuca