Cozonac Pufos

de izulika in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 7083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 1 cana apa minerala
  • 1cana lapte
  • 1 cana si jumatate zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub de drojdie
  • 1/2 pachet unt sau 13 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Pufos:

Se pune laptele si apa la fiert impreuna cu zaharul,apoi se bat ouale cu coaja de la 1 lamaie si esenta de rom.Dupa ce a fiert laptele se pune cate putin peste oua si se amesteca bine.Intre timp se pregateste si drojdia intr-un castron (se pune cubul de drojdie,2 linguri cu faina,2 linguri cu zahar, 3-4 linguri lapte si se amesteca bine pana se dizolva drojdia apoi se lasa la crescut).Faina se pune intr-un vas mai mare peste care se adauga cate putin lapte si se framanta bine pana se termina tot laptele si aluatul inghite toata faina.Intre timp untul se pune la topit, apoi se adauga cate putin si iar se framanta bine pentru a intra in aluat.Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald.


Pentru aluatul cu cacao : am luat o parte din faina, si am amestecato cu 2 linguri de cacao,apoi am procedat ca la celalalt aluat.


Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 4 sau in 6 parti egale(depinde cat de mari sunt tavile)Se unge masa cu putin ulei apoi se intind cu mana foi din ambele aluate apoi se suprapune cel cu cacao peste cel simplu si se ruleaza(pentru 1 cozonac sunt necesare 2 rulouri)Dupa ce am terminat de rulat, se impleteste cozonacul in 2 apoi se unge tava cu putin unt si se pune cozonacul in ea. Se procedeaza asa pana se termina tot aluatul.Dupa ce am terminat, cozonaci se lasa la crescut apoi se ung cu galbenusul si se baga la cuptorul incins in prealabil.Se lasa la copt aproximativ 50 de minute.Dupa ce ii scoatem din cuptor se ung cu sirop facut din zahar vanilat si apa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

18.10.2010, 02:05

vad ca nu ai somn

elena1988 1

19.01.2011, 10:44

lacrimioara 1

30.01.2011, 14:28

ce frumos ti-au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine