Cozonac Pufos

de izulika in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 11564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 1 cana apa minerala
  • 1cana lapte
  • 1 cana si jumatate zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub de drojdie
  • 1/2 pachet unt sau 13 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Pufos:

Se pune laptele si apa la fiert impreuna cu zaharul,apoi se bat ouale  cu coaja de la 1 lamaie si esenta de rom.Dupa ce a fiert laptele se pune cate putin peste oua si se amesteca bine.Intre timp se pregateste si drojdia intr-un castron (se pune cubul de drojdie,2 linguri cu faina,2 linguri cu zahar, 3-4 linguri lapte si se amesteca bine pana se dizolva drojdia apoi se lasa la crescut).Faina se pune intr-un vas mai mare peste care se adauga cate putin lapte si se framanta bine pana se termina tot laptele si aluatul inghite toata faina.Intre timp untul se pune la topit, apoi se adauga cate putin si iar se framanta bine pentru a intra in aluat.Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald.

Pentru aluatul cu cacao : am luat o parte din faina,  si am amestecato cu 2 linguri de cacao,apoi am procedat ca la celalalt aluat.

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 4 sau in 6 parti egale(depinde cat de mari sunt tavile)Se unge masa cu putin ulei apoi se intind cu mana foi din ambele aluate apoi se suprapune cel cu cacao peste cel simplu si se ruleaza(pentru 1 cozonac sunt necesare 2 rulouri)Dupa ce am terminat de rulat, se impleteste cozonacul in 2 apoi se unge tava cu putin unt si se pune cozonacul in ea. Se procedeaza asa pana se termina tot aluatul.Dupa ce am terminat, cozonaci se lasa la crescut apoi se ung cu galbenusul si se baga la cuptorul incins in prealabil.Se lasa la copt aproximativ 50 de minute.Dupa ce ii scoatem din cuptor se ung cu sirop facut din zahar vanilat  si apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Pufos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere