Gogosi uriase si pufoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Iul 2014 | 4857 vizualizari

 

M-am inspirat de la Carolina,care s-a inspirat de la Lavinia,care s-a inspirat nu stiu de unde,dar stiu ca au iesit niste pufosenii.....

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 3 oua ( 2 galbenusuri si un ou intreg)
  • 1 cub drojdie ( Dr.Oettker 42 g)
  • 40 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 480 g faina
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi uriase si pufoase:

Intr-un castron cernem faina,in mijloc punem zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie ,galbenusurile si oul intreg.Separat,cubul de drojdie amestecat cu 2 lingurite de zahar si un praf de sare se diluaza cu lapte caldut si se rastoarna in mijlocul fainii.Incepem sa amestecam,turnand restul de lapte caldut. Apoi incepem sa framantam adaugand uleiul,framantam cca 20 min ,pana obtinem un aluat elastic si nelipcios. Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore la loc caldut ( avand in vedere ca e vara,e caldura suficienta).


Dupa ce si-a triplat volumul,am scos aerul din aluat,l-am impartit in 19 bilute,pe care le-am mai lasat la crescut 20 min,apoi le-am aplatizat si le-am pus la prajit in ulei bine incins. Cand s-au rumenit pe o parte le-am intors pe partea cealalta si apoi le-am scos pe un servetel sa se absoarbe surplusul de ulei, apoi le-am tavalit prin zahar pudra......


Pufosenii.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi uriase si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lavinia 1

20.07.2014, 17:12

ce fain ti-au iesit

merisor 1

20.07.2014, 20:29

Ia gogoasa neamule! Mai ai bunaciuni de-astea?
Daca nu, sa mai faci!

Constelatialeu 1

20.07.2014, 20:36

Merisor,nu mai am si nici nu mai fac ,ca nu-mi place sa fac...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Gogosele