Cozonac cu mac

de susu in Dulciuri, 22 Feb 2013 | 1864 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 6 galbenusuri
  • 1vf cutit de sare
  • Esenta rom
  • Coaja de lamaie si portocale
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Rahat
  • Stafide hidratate in coniac

Umplutura:

  • 600 gr seminte mac
  • 500 ml lapte
  • 6-8 lg zahar
  • 2 esente vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul.


Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie. Preparam o maia separat din drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si 2-3 de lapte. Se acopera si se pune sus pe dulap sa creasca pana isi dubleaza volumul. Facem o gropita in mijlocul fainii cernute amestecate cu sarea si punem maiaua. Topim untul pe foc mic. Frecam galbenusurile cu coaja de citrice si punem stafidele la hidratat in rom si coniac dup care le scurgem si punem romul la galbenusuri. Adaugam treptat laptele caldut (nu fierbinte) si framantam aluatul vreo 40 de minute timp in care inmoi mainile in untul topit caldut. Oprim si putin unt pentru a ne ajuta sa intindem aluatul pe masa.


Punem in timp ce framantam cubulete de rahat si stafide peste tot in aluat. Asezam bila de aluat intr-un castron mare si curat, o acoperim dupa care o punem cat mai sus la caldura pentru vreo 60 de minute. Fierbem putin ingredientele pentru umplutura pana ce scade laptele. Din acest aluat ies doi cozonaci mari. Se imparte aluatul si compozitia in patru, se aseaza umplutura racita pe fiecare aluat intins pe masa de lucru, se ruleaza dupa care se impletesc cate doua.


Se pun in forme si se mai lasa la crescut 30-40 de minute. Eu le-am facut in forma rotunda. Se ung cu galbenus si se dau la cuptorul incalzit pentru vreo 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata se stinge focul si se mai lasa putin in cuptorul intredeschis.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lau 1

22.02.2013, 19:10

delicios

Rocsi 1

22.02.2013, 22:29

Cat de frumos ti-a iesit!

mamaieelena 1

10.03.2013, 12:27

e ce-mi place cel mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baigli-cozonac cu nuca