Napolitane cu alune macinate, biscuiti si dulce de leche

de retetele_tinei in Dulciuri, 25 Dec 2015 | 678 vizualizari

 

Imi plac foile de napolitane cu alune macinate, biscuiti  si dulce de leche pentru este o reteta rapida, care se poate pregatii si cu o seara inainte de a se consuma. Imi place sa folosesc Dulce de leche, la multe retete, printre care la aceste napolitane. Crema aceasta de caramel, in mod normal se fierbe de la 2h la3h, dar la aceasta reteta prefer sa o fierb cca. 1h. pentru ca se omogeniezeaza mai bine cu biscuitii si alunelele. In ceea ce priveste, biscuitii, eu am folosit biscuiti de orez si lapte, dar puteti folosii ce marfa sau tip, doriti.

 

INGREDIENTE

  • 150g biscuiti maruntiti
  • 150g alune macinate
  • 3 foi de napolitane
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu alune macinate, biscuiti si dulce de leche:

Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele.


Apoi, se pune1/2 de lingurita de bicarbonat.


Si la urma se pune1/2 de lingurita de sare.


Se amesteca si se lasa la fiert, la foc mic, pentru cca. 1h. Se amesteca din cand in cand, pana incepe sa clocoteasca, apoi se amesteca continuu.


Dupa 1h, laptele trebuie sa aiba o culoarea caramel si sa fie mai grosut.


Apoi, se pun biscuitii maruntiti. Eu i-am rupt in maini, dar daca ii vreti mai fini, ii puteti baga la robotul de bucatarie.


La sfarsit, se pun alunele macinate. Tot 150g, ca si biscutii maruntiti.


Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc crema, dupa care se poate incepe asamblarea foilor. Asadar, 3 foi de napolitane se taie in jumatate (egal), apoi se pune o foaie pe un platou.


Peste foaie se pun 2 sau 3 linguri de crema cu alune si biscuti.


Si se continua pana se consuma atat crema cat si foile. Ultimul rand trebuie sa fie din foi.


Prajitura, se lasa la racit. Rece se poate taia dupa plac.


Dupa mine sunt nemaipomenite.


Pofta! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu alune macinate, biscuiti si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

25.12.2015, 20:14

Constelatialeu 1

25.12.2015, 20:22

Nu stiu eu cum e dulce asta de leche, dar trebuie sa fie ceva bun..

Rocsi 1

26.12.2015, 14:17

Grozave pentru aceste sarbatori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata rapida cu mascarpone si fructe de padure