Biscuiti cu levantica

de ANNA_46 in Dulciuri, 24 Dec 2012 | 1271 vizualizari

 

Am achizitionat o ,, matrita" , nu stiu cum sa-i spun , in India mai demult se folosea la imprimarea panzelor, eu am sa o folosesc in bucatarie. Asadar am incercat si am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • un ou
  • 50 gr. martipan
  • 125 gr. unt
  • un praf sare
  • levantica uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu levantica:

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa plac) cu floricele de levantica, presam putin, asezam matrita sau danteluta, presam din nou, dupa care decupam formele dorite. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 190 °C si le coacem aproximativ 10 minute.


Sunt foarte moi si aromate.


Va doresc : Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Modelul celor de pe ultima foto. e presat cu danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

ANNA_46 1

31.12.2012, 00:41

Multumesc frumos Mihaela

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:47

Îi fac foarte des şi nu mă pot sătura de ei! Super!

ANNA_46 1

14.01.2013, 11:45

Nici eu , sunt asa aromati , mersi Satisfyyourcravings

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori