Mucenici

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 3488 vizualizari

 

Astazi, pe 9 martie, sunt praznuiti de Biserica Ortodoxa Sfintii 40 de Mucenici.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mucenici,
  • 1.2 l apa,
  • coaja de la jumatate de lamaie,
  • 400 gr nuca maruntita,
  • scortisoara batoane si macinata,
  • miere (in functie de cat de dulci ii vreti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei.



Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul pe mama infainata si se taie cu forma. Se lasa mucenicii de seara pana dimineata de preferat, sa se usuce putin. Sau se pot pune putin la cuptor daca va grabiti.



Am pus apa la fiert impreuna cu mierea, coaja de lamaie si un baton de scortisoara.



Cand a clocotit am adaugat mucenicii si am lasat sa fiarba 10 minute.



Apoi am adaugat nuca.



La servire am mai pus niste nuca deasupra si putina scortisoara macinata.



Sunt foarte buni si aromati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Dana_Retetegg 1

09.03.2012, 20:15

merci mult

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:37

buni,buni

Dana_Retetegg 1

12.03.2012, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post