Mucenici

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 3953 vizualizari

 

Astazi, pe 9 martie, sunt praznuiti de Biserica Ortodoxa Sfintii 40 de Mucenici.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mucenici,
  • 1.2 l apa,
  • coaja de la jumatate de lamaie,
  • 400 gr nuca maruntita,
  • scortisoara batoane si macinata,
  • miere (in functie de cat de dulci ii vreti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei.



Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul pe mama infainata si se taie cu forma. Se lasa mucenicii de seara pana dimineata de preferat, sa se usuce putin. Sau se pot pune putin la cuptor daca va grabiti.



Am pus apa la fiert impreuna cu mierea, coaja de lamaie si un baton de scortisoara.



Cand a clocotit am adaugat mucenicii si am lasat sa fiarba 10 minute.



Apoi am adaugat nuca.



La servire am mai pus niste nuca deasupra si putina scortisoara macinata.



Sunt foarte buni si aromati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Dana_Retetegg 1

09.03.2012, 20:15

merci mult

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:37

buni,buni

Dana_Retetegg 1

12.03.2012, 21:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Negresa