Prajitura fina cu iaurt si branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 6603 vizualizari

 

O prajitura delicioasa pregatita cu drag pentru familia mea!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. iaurt grecesc
  • 400 gr branza dulce ( mie imi place cea cremoasa de la Liddl)
  • 250 gr. zahar
  • 4 oua
  • 140 gr. unt
  • 150 gr. amidon
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • seminte de rodie pentru ornat
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu iaurt si branza dulce:

1. Untul se topeste intr-un vas la foc mic.

2. Iaurtul se amesteca cu branza dulce, se adauga untul topit si se omogenizeaza.

3. Ouale se bat cu un praf de sare cu zaharul si vanilia pana ce  isi tripleaza volumul.

4. Peste compozitia de oua si zahar se pune cea de branza, unt si iaurt.

5. Se adauga amidonul si praful de copt si se amesteca.

5. In tava tapetata cu hartie de copt, se pune alautul si se presara coaja de lamaie apoi si se coace 40 de minute, la 180 de grade C.

6. Prajitura se scoate de la cuptor si se lasa complet sa se raceasca.

7. Dupa ce prajitura s-a racit, se muta cu grija, cu o spatula mare pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu iaurt si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake OREO