Placinta dobrogeana cu branza dulce

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 3035 vizualizari

 

O reteta by Ruxy Rux! Multumesc frumos draga mea! Eu am inlocuit branza sarata cu branza dulce, dar si asa a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana cu branza dulce:

Aluatul:


Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.


Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).


Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.


Umplutura:


Branzica se faramiteaza cu o furculita, apoi adaugam zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie.


Dupa ce am terminat umplutura ne ocupam de aluat.


Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire, punem umplutura pe mijloc apoi o impaturim parte peste parte si o incretim usor.


Punem bucatile de placinta una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.


Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 20 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.


Dupa ce s-a rumenit putin, pregatim Sosul amestecand iaurtul cu zaharul si oul.


Turnam compozitia de iaurt deasupra poi intepam din loc in loc cu o furculita(eu am uitat sa o intep, dar nu a avut nimic).


Dam tava din nou la cuptor si mai lasa cca. 25-30 de minute pana prinde culoare.


Se serveste calda sau rece.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Aluatul nu se lasa la dospit!

2

Tava folosita de mine are dimensiunea de 30/23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Angelina_Elena 1

29.10.2012, 14:54

ai dreptate draga mea Simo, e foarte buna!

madi_marin 1

29.10.2012, 18:57

arata suuuper! iar pozele tale imi plac la nebunie!

Angelina_Elena 1

29.10.2012, 19:20

Madi, draga mea iti multumesc din suflet pentru apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte poale-n brau