Cozonac cu umplutura mixta

de - TABITA - in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 1964 vizualizari

 

Desi primul meu cozonac a fost reusit, imi place sa incerc si alte variante. Asa ca am incercat reteta Catalinei Buga, insa am mai schimbat-o. Multumesc Catalina pentru reteta! Desi nu mi-a iesit chiar asa aspectuos pe cat imi doream, gustul e delicios. Nu am framantat deloc la el. Cu siguranta, il voi mai face. Este necesara o tava mare de cozonac sau doua de chec.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 600-650 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala (sau lamaie)
  • 1 cana lapte (250 ml)
  • 2 oua
  • 90 gr unt (moale)

Umplutura:

  • 70 gr unt
  • 1 lingurita cu varf cacao
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 50 g alune macinate
  • 30 g stafide in ciocolata
  • 50 g bucati de rahat

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu umplutura mixta:

Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la loc cald cu vasul acoperit cu un prosop. (Daca e rece in casa puneti vasul sub o patura sau plapuma.)


Dupa ce aluatul a crescut se adauga ouale, zaharul, esenta de vanilie, zaharul vanilat, untul, coaja de portocala si restul de faina (350 g). Se mai lasa aluatul obtinut o ora jumatate la crescut, intre timp se pregateste umplutura.


Stafidele se pun in apa calduta.


Se freaca untul cu zaharul, apoi cu cacaua, esenta de rom si alunele macinate. Se adauga stafidele scurse de apa si stafidele in ciocolata.


Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe masa cu sucitorul o foaie nu prea subtire. Se unge foaia cu amestecul de unt, cacao, zahar, esenta de rom, alune si stafide. Se adauga si bucatile de rahat.


Se ruleaza, se taie pe mijloc, dar nu pana la capat si se impletesc partile una peste alta.


Se pune in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se linisteasca o jumatate de ora inainte de a-l baga in cuptor.


Se unge cu galbenusul amestecat cu laptele si se pune si putin zahar peste el.


Se da la cuptorul incins la 170°C pentru 40 de minute timp in care nu se deschide usa cuptorului.


Apoi se lasa sa se raceasca pe gratarul cuptorului sau la loc ferit de curent.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate umple dupa preferinte.

2

Recomandabil ar fi sa se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu umplutura mixta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 14:05

delicios

- TABITA - 1

24.10.2013, 15:30

Este Krysty. Multumesc.

crinined 1

18.04.2014, 23:07

Daca doriti sa vedeti o reteta si cu mac este una grozava aici
http://gatitcudragoste.blogspot.ro/2014/04/cozonac-cu-mac.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA