Crema de zahar ars

de pana_luminita in Prajituri, 26 Iul 2009 | 2807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1l lapte
  • 5 linguri de zahar pt ars
  • 7 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 7 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma .

Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3 plicuri de zahar vanilat, dupa care se incorporeaza albusurile spuma cu galbenusurile , si se adauga peste laptele care este caldut si se amesteca 3 minute la foc mic.

Se toarna compozitia in forma in care sa pus zaharul ars, iar forma se pune intr-o oala cu apa si se baga in cuptorul incalzit .

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4
Crema de zahar ars-5

COMENTARII (5)

Bucataras

Bucataras 1

27.07.2009, 21:21

E desertul meu preferat

pana_luminita

pana_luminita 1

28.07.2009, 13:41

bine am gasit ! la ce bunatati am gasit aici

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!