Tort de cacao cu nuca

de Adinacarla in Torturi, 13 Feb 2010 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 14 linguri zahar tos
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • hartie pentru copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 250g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri cafea concentrata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cacao cu nuca:

Separam albusele de galbenuse.

Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus.

Se coace blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, in forma tapetata cu hartie de copt.

Se dizolva praful de budinca in lapte si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.Se lasa crema obtinuta la racit.

 Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga lingura cu lingura crema cu lapte racita, nuca si esenta de rom.

Pe foc se prepara un sirop din zahar, apa, si cafea concentrata.

Se taie blatul dupa ce s-a racit in doua foi orizontale si se insiropeaza separat.

se intinde 1/2 din crema pe unul dintre blaturi si se suprapune celalalt blat.

Se imbraca tortul cu crema ramasa si se decoreaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de cacao cu nuca-0
Tort de cacao cu nuca-1
Tort de cacao cu nuca-2
Tort de cacao cu nuca-3

COMENTARII (4)

liana_geicu

liana_geicu 1

14.02.2010, 18:08

Ce poate fi mai bun? mai ales ca are si nuca!

Teo

Teo 1

14.02.2010, 19:29

Mai , fetelor ce v-ati jucat cu ''inimioarele'' noastre!ingenios, nu gluma!

Adinacarla

Adinacarla 1

14.02.2010, 19:50

Multumesc de aprecieri....ma bucur ca a placut tortul meu...va astept la o feliuta ca mai am jumate.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!