Tort de cacao cu nuca

de Adinacarla in Torturi, 13 Feb 2010 | 3792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 14 linguri zahar tos
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • hartie pentru copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 250g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri cafea concentrata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cacao cu nuca:

Separam albusele de galbenuse.


Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus.


Se coace blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, in forma tapetata cu hartie de copt.


Se dizolva praful de budinca in lapte si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.Se lasa crema obtinuta la racit.


Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga lingura cu lingura crema cu lapte racita, nuca si esenta de rom.


Pe foc se prepara un sirop din zahar, apa, si cafea concentrata.


Se taie blatul dupa ce s-a racit in doua foi orizontale si se insiropeaza separat.


se intinde 1/2 din crema pe unul dintre blaturi si se suprapune celalalt blat.


Se imbraca tortul cu crema ramasa si se decoreaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

14.02.2010, 18:08

Ce poate fi mai bun? mai ales ca are si nuca!

Teo 1

14.02.2010, 19:29

Mai , fetelor ce v-ati jucat cu ''inimioarele'' noastre!ingenios, nu gluma!

Adinacarla 1

14.02.2010, 19:50

Multumesc de aprecieri....ma bucur ca a placut tortul meu...va astept la o feliuta ca mai am jumate.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu nuca si crema de vanilie