Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

de oanapl in Torturi, 1 Sep 2017 | 354 vizualizari

 

De câțiva ani de zile am descoperit deserturile cu dovleac și m-am îndrăgostit de el. Aceasta este o altă rețetă cu dovleac pe care am pregătit-o mai demult și pe care vă invit să o testați.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ghimbir
  • 3/4 cana zahar brun
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana piure de dovleac copt
  • 1/2 cana lapte
  • -pentru umplutura:
  • 500g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 50g merisoare
  • -pentru jeleu:
  • 400g dovleac placintar
  • 100g zahar
  • 200 ml vin alb
  • 2 plicuri de Jelle-tort, transparent
  • -pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare:

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizezi. Adaugi faina si laptele in reprize alternative si amesteci usor cu telul pana obtii o compozitie omogena.


Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o introduci la cuptor pentru 35-40 de minute pana in momentul in care scobitoarea introdusa in mijlocul lor iese curata. Lasi blatul sa se raceasca pe un gratar apoi il tai in 3 pe orizontala.


Intre timp, mixezi branza de vaci cu zaharul pudra, apoi adaugi merisoarele si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.


Pentru jeleu fierbi zaharul cu vinul si scortisoara pana obtii un sirop usor legat (fierbi cca.5 minute, de la primul clocot) apoi adaugi cubuletele de dovleac si fierbi cca 10 minute,de la primul clocot, la foc mic. Dai la o parte de pe foc si strecori cubuletele de dovlec de sirop.


Asezi pe un platou un blat, asezi inelul de tort peste blat apoi intinzi in strat uniform 1/3 din crema de branza si asezi al doilea blat, presezi usor si adaugi 1/3 din crema de branza, apoi adaugi ultimul blat si crema de branza ramasa. Presari deasupra cubuletele de dovleac ramase apoi torni jeleul preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle-tort, preparat conform instructiunilor de pe plic. Dai tortul la rece cel putin 2 ore (dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece). Indepartezi inelul de tort dupa ce ai trecut in prealabil cu cutitul pe marginea blatului pentru a se desprinde mai usor.



Mixezi frisca lichida si ornezi tortul dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

noiinbucatarie 1

03.09.2017, 10:29

Andreea Caroline 1

03.09.2017, 15:21

kytz 1

04.09.2017, 07:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca