Tort cu capsuni fara lapte

de alba_zori in Torturi, 13 Mar 2013 | 6840 vizualizari

 

Am pregatit si eu tortulet pentru mine si impart cu voi daca va face placere,am facut un pandispan foarte bun si simplu,doar ca nu stiam ce crema sa pun sau o spuma ceva ca sa fie fara lapte pentru mine care stiti ca sunt intoleranta si trebuie sa-mi iau pastiluta ca sa diger lapticul,stiu orice tort cu lapte de vaca este cel mai bun,nu se compara nimic cu frisca sau cu laptele,dar mai sunt si persoane care au probleme cu stomacelul,si eu incerc sa evit,dar nu pot mereu,cumpar mereu pastiulute.De data aceasta am facut pentru mine si a iesit bun de tot,sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU PANDISPAN DE 22 CM:
  • 4 oua
  • 60 gr zahar pudra
  • un pliculet de vanilie
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr zahar
  • un pic de zeama de lamaie
  • 125 gr faina 00
  • 40 gr amidon
  • un plic de praf de copt
  • 35 ml limoncello
  • PENTRU BAIA PANDISPANULUI:
  • 200 suc de capsuni
  • putina aroma de lamaie
  • zahar dupa gust
  • 50 ml limoncello
  • PENTRU SPUMA DE CAPSUNI:
  • 400 gr capsuni
  • 4 albusuri(voi puteti sa puneti frisca)
  • 150 gr zahar
  • putina zeama de lamaie
  • 30 gr foi de gelatina
  • PENTRU DECOR:
  • 300 gr capsuni
  • un plic de gelatina praf
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni fara lapte:

PENTRU PREGATIREA PANDISPANULUI DE 22 CM LATIME:


Se bat bine albusurile cu putina zeama de lamaie si cu zaharul tos adaugat in ploaie pana devine o spuma lucioasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana devine o crema. Se adauga la albusuri amestecand de jos in sus. Se dau prin sita faina, amidonul, praful de copt si se adauga la spuma de oua amestecand tot de jos in sus. Se adauga si limoncello, se toarna in forma de tort mica de 22 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa la racit.


Se pregateste si baia pentru pandispan amestecand lichidele intr-o craticioara sau cana, apoi se lasa deoparte.


PENTRU SPUMA DE CAPSUNI:


Capsunile spalate si taiate cubulete le mixam bine pana devin un suc ce il strecuram apoi de seminte.


Scoatem intre timp si albusurile de la congelator si le incalzim bine cu zaharul pe baie de aburi pana se topeste zaharul, se incalzeste foarte bine si face spuma. Apoi batem bine cu mixerul pana devine o spuma lucioasa. (Pentru frisca nu trebuie procedura aceasta,merge doar mixata si gata).


Punem foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece 10 minute pana isi tripleaza volumul, o strangem in mana si daca putem o uscam cu un servetel de bucatarie.


Intr-o craticioara mica punem 30 ml suc de capsuni la care adaugam foile de gelatina, punem pe foc si topim, amestecam pana se incalzeste si devine ca un sirop, dar sa nu fiarba. Amestecam si cu restul sucului de capsuni si amestecam si cu spuma de albusuri, apoi dam la rece 10 minute.


Taiem feliile de pandispan la 1 cm cu ajutorul firului si il insiropam cu siropul cu limoncello si capsuni. Scoatem spuma din frigider si observam ca incepe sa se intareasca, adaugam jumatate din compozitie peste prima felie. Insiropam si cealalta felie de pandispan si punem peste restul de spuma de capsuni. Peste ultima felie de pandispan insiropata asezam feliile de capsuni taiate felii dupa marime si turnam gelatina in praf preparata dupa instructiunile de pe plic.


In partea laterala a tortului asezam felii de migdale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni fara lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

alba_zori 1

14.03.2013, 22:28

CookieMonster 1

31.03.2013, 18:31

foarte frumos

alba_zori 1

01.04.2013, 09:50

multumesc foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort usor cu crema de branza si portocala