Tort aniversar- tort cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 21 Noi 2013 | 4760 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pt ziua baietelului meu, care in iulie a implinit 4 anisori si care nu a vrut altceva decat animalute si sa fie de ciocolataaaaaaaa ....
Si noroc cu Criss care a postat un tort superb de mi-am adus aminte ca am si eu prin calculator tort cu grilaj :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 9 oua
  • 450 g de zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 9 linguri de ulei
  • 400 g faina
  • esenta vanilie
  • pentru crema ganache:
  • 600 g ciocolata amaruie
  • 620 ml frisca lichida
  • in plus:
  • 300 g zmeura
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • pentru ornat:
  • figurine din fondant
  • grilaj ciocolata (200 g ciocolata neagra)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar- tort cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.


Intre timp pregatim crema: Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida. Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare.


Taiem blatul de tort in 3. Eu nu am avut pe ce sa-l pun asa ca am taiat o parte din el (marginea din dreapta, pe care am taiat-o pe jumatate, am unit jumatatile, le-am pus deasupra, astfel dand impresia unei custi, ca tot este al meu baiat innebunit dupa animalute. Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat-crema-1/2 zmeura -blat-crema - restul de zmeura - blat.


Turnam glazura ( toate ingredientele puse pe foc pana se topeste ciocolata ) .


Grilajul de ciocolata se face in felul urmator: Pentru inceput ne pregatim hartia: Se taie o hartie de copt egala cu circumferinta tortului, putin mai inalta decat tortul. Se topeste ciocolata, se pune intr-o punga si se taie varful. Ciocolata se toarna sub ce forma vreti ( va jucati putin cu ea ). Nu trebuie sa fie cald in bucatarie, astfel nu se va intarii ciocolata. Ciocolata nu trebuie sa se intareasca de tot pentru ca se va rupe, ci doar sa faca putina crusta. Se ia hartia cu grija si se pune de jur imprejurul tortului ( va sfatuiesc sa faceti hartia din mai multe bucati pentru a o putea manevra, daca tortul este mare ).


Se da la frigider 10 minute, dupa care se dezlipeste usor hartia si va rezulta ceva frumos. Ca aici.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar- tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MIUTA 1

21.11.2013, 20:20

La multi ani fericiti puiului tau!Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii

laura_n 1

22.11.2013, 17:24

la multi ani piticului! sa creasca sanatos si fericit!

Dana Cristea - pusikmea 1

24.11.2013, 15:18

Va multumesc tuturor
Gaby, sper sa recuperam cat de curand, ca pe vremuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale