Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)

de Adinacarla in Torturi, 27 Ian 2010 | 6222 vizualizari

 

Mi-a placut enorm tortul asta si va ocupa locul principal printre toate dulciurile facute de mine pana acum.
Multumesc Oana http://www.bucataras.ro/retete/45/tort_cu_ciocolata_rom_si_stafide.html

 

INGREDIENTE

   Blat :
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
       Crema:
  • 700 ml smantana  LaDorna la galetuta
  • 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
  • o filola esenta de rom
  • un intaritor de frisca
  • Stafide si esenta de rom
        Sirop :
  • o cana cu apa
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom
  • esenta de rom de la stafide
        Decor:
  • o ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana):

Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala.


Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.


Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.


Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.


Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput



Pentru decor am topit 100 g ciocolata alba si am modelat din ea litere pe care le-am ajezat pe o bucata de hartie de copt si am bagat la congelator dupa ce s-au inatrit le-am asezat pe tort.

 

TIPS-URI

1

Am facut un blat de tort simplu din 9 oua ...data viitoare am sa fac si pandspanul cu suc de portocale din reteta Oanei.

2

Nu am gasit samantana lichida...asa ca am folosit un la cutie tot LaDorna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

27.01.2010, 21:52

Ma bucur ca ti-a placut tortul, dar musai sa faci pandispanul cu suc de portocale

LLAAVVIINNIIAA 1

27.01.2010, 22:49

Sa incerci sa pui stafidele de la inceput in rom . Vor avea un gust mai pronuntat, pentru ca se vor hidrata de la inceput cu esenta de rom.
Numai bine!

Adinacarla 1

27.01.2010, 23:21

Oana am sa incerc sigur si pandispanu cu suc de portocale.
LLAAVVIINNIIAA multumesc pentru idee.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de vanilie