Tort "Tunel"

de Adinacarla in Torturi, 4 Ian 2011 | 4372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mijlocul:
  • 300g nuca macinata
  • 150g biscuiti macinati
  • 100g stafide
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 100g margarina rama
  • 200g lapte fiert
  • Blat Alb:
  • 6 albuse
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • Blatul Negru:
  • 6 oua intregi
  • 100g nuca macinata
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenuse
  • 150g zahar
  • 1budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 1 margarina rama.
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Tunel":

Mijlocul:


Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul tunelului.


Blatul alb:


6 albuse se bat cu 8 linguri de zahar, cand sunt bine batute se adauga 6 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu putin suc de lamaie.


Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand devine auriu.


Blatul negru:


6 oua se separa albusele de galbenuse. Se bat bine albusele cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenuse. Se adauga 100g nuca macinata, 2 lingurite de cacao, 2 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Crema:


6 galbenuse se amesteca bine cu 150g zahar, 1 budinca vanilie si se fierbe totul in 500ml lapte. Dupa ce se raceste se amesteca cu 1 margarina rama.


Montarea tortului:


Mijlocul tortului il asezam pe tava sub forma unui tumel...peste mijloc asezam un strat de crema, apoi punem blatul alb. Peste blatul alb pune un strat de crema. asezam Blatul megru. Peste blatul negru asezam ultimul strat de crema.


Imbracam tot tortul cu crema si la final il decoram cu nuca de cocos verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Tunel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

alinut 1

23.01.2011, 19:54

La multi ani!!!! Multa sanatate si fericire

Bucataras 1

23.01.2011, 20:12

La multi ani si tot ce-ti doresti!

Adinacarla 1

24.01.2011, 01:57

Va multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase scrise de voi aici....mi-ai umplut sufletul de bucurie....va multumesc ca sunteti prietenii cu mine
Abia acum am deschis mesajul de le yahoo unde am primit 'atentionare" ca Tortul Tunel" este reteta zilei....pe data de 22 ianuarie.
Multumesc din suflet pentru acest frumos cadou de ziua mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars