Pastrav si ciupercute la gratar

de Adinacarla in Pastrav, 2 Mai 2013 | 3359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav
  • 3-4 ciuperci mai mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • apa
  • un strop de ulei
  • sare
  • faina de malai
  • Pentru sosul de usturoi
  • 6 catei de ustuoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si ciupercute la gratar:

Spalam bine pestele ( eu de data asta am avut peste congelat). Pisam bine cateii de usturoi si-i amestecam cu zeama de la jumate de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Cu "sosul" obtinut ungem bine pestele, in interior cat si pe exterior. Punem pestele intr-un castron pe care-l acoperim cu folie alimentara si-l tinem la frigider 1-2 ore pana cand il vom pune pe gratar.


Cat timp pestele sta la cuptor pregatim ciupercile. Le curatam si le scoatem piciorusele. asezam ciupercile pe gratar si dupa cateva minute vom pune si pestele.


Cat timp se fac pe gratar pestele si ciupercutele pregatim mamaliga si sosul de usturoi.


Mamaliga


Punem apa la fiert si adaugam in ea sare si ulei. cand apa incepe sa fiarba adaugam faina de malai in ploaie si amestecam cu grija sa nu se formeze "cocoloase'.


Sosul de usturoi:


Pisam bine cateii de usturoi, punem sare, piper si ulei adugam treptat in timp ce frecam usturoiul pana devine ca o mainoneza. La final adaugam smantana si omogenizam.


O reteta simpla, rapida dar gustoasa.


Pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si ciupercute la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.05.2013, 14:26

Rocsi 1

02.05.2013, 20:52

adry88 1

02.05.2013, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu usturoi si lamaie la gratar