Pastrav prajit cu mujdei

de Sylvia in Pastrav, 10 Mar 2010 | 30842 vizualizari

 

De cand am ajuns in Romania mi-am dorit sa mananc un pastrav de aici, am mers si am luat de la o crescatorie de la munte de unde luam pentru familie de cand ma stiu....este deosebit la gust , sincer va spun ca depaseste orice pastrav de import :)
Am facut aceasta reteta simpla si delicioasa traditional romaneasca si tare mult mi-a placut .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana de un pastrav  de 400 de grame,
  • 50 de grame de unt si 50 de ml de ulei pentru prajit ,
  • sare,
  • piper, 
  • condimente pentru peste,
  • o lingura de zeama de lamaie,
  • usturoi .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit cu mujdei:

Preparare : se spala pastravii si se curata bine si se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste.


Prajim pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie, intorcandu-l din cand in cand pana este rumenit bine.


Separat facem un mujdei consistent din usturoi zdrobit cu sare si cu ulei pus incet cate un fir pana obtinem o pasta consistenta.


Se serveste cald, presarat cu patrunjel taiat marunt si cu bule de mamaliguta .

 

TIPS-URI

1

Imi place pastravul prajit in amestec de unt cu ulei, are in felul acesta gustul fin de unt si nu iese prea gras, daca il prajiti in unt simplu are gust bun dar imi lasa senzatia de prea multa grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit cu mujdei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

30.03.2015, 08:09

dantes 1

09.04.2017, 07:28

Super!

kytz 1

09.04.2017, 14:50

Și eu cred la fel...nimic nu egalează la gust și textură păstrăvul nostru!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor