Adinacarla

1

Bucataras
incepator

resita

Bucataras din 05.01.2010

RETETE145
PRIETENI73
Retete

Salata de orez prefiert

In Salate la 2 Mai 2013

Punem pungulitele de orez la fiert in apa cu sare. cand este gata scoatem pungulitele din apa si lasam se se stoarca surplusul de apa. Lasam se se raceasca orezul. intre timp spalam si tocam ceapa, curatam morcovii si telina si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari morcovii. Punem orezul intr-un...

Pastrav si ciupercute la gratar

In Pastrav la 2 Mai 2013

Spalam bine pestele ( eu de data asta am avut peste congelat). Pisam bine cateii de usturoi si-i amestecam cu zeama de la jumate de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Cu "sosul" obtinut ungem bine pestele, in interior cat si pe exterior. Punem pestele intr-un castron pe care-l...

Salata de piept de pui si legume

In Salate la 30 Apr 2013

Salata se spala si se taie in fasii.Rosia, castravetele si cascavalul se taie in cubulete. Pieptul de pui se spala bine cu apa apoi se taie in cuburi mici si se "prajesc" in tigaia dry cooker. Intr-un bol mic se amesteca smantana cu o lingura de ulei de masline, sare si piper. Punem...

Salata Caesar

In Salate la 13 Mai 2011

Pieptul de pui il spalam, il taiem in cubulete si-l condimentam dupa preferinta ( sare, piper, boia). Apoi il "prajim" in tigaie. Spalam si salata verde o "scurgem" bine de apa si o rupem dupa preferinta. Asezam pe un platou salata verde, pieptul de pui, porumbul din conserva...

Piept de pui cu cartofi si porumb la tigaie

In Pui la 10 Mai 2011

Cartofii se fierb in coaja ( pe jumatate)...in momentul in care intra furculita in ei sunt buni. Pieptul de pui se spala si se taie fasii. Ceapa se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste carnea intorcand-o pe toate partile sa se patrunde bine. Se scoate intr-un vas...

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

Ouale le-am curatat, le-am taiat in doua p lungime si am scos galbenusul. Am amestecat galbenusele cu pateu de ficat, o parte din ciuperci taiate maraunt, gogosarul taiat si el marunt, 2 linguri de maioneza, sare si piper dupa gust. Cu acest amestec am umplut ouale si le-am asezat pe...

Tarte cu fructe

In Dulciuri la 1 Mai 2011

Prima data am facut blaturile pentru cele doua tarte: Am separat ouale. Albusele se bat bine cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Galbenusele se adauga cate unu si se incorporeaza ...apoi adaugam faina cernuta in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Forma de tarta am uns-o...

Cuburi cu lapte (by Laura Sava)

In Prajituri la 1 Mai 2011

Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o: Preparare crema de lapte: Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata...

Mini pizza

In Pizza la 14 Mar 2011

Sunca, ardeii si gogosarul se taie cubulete. Cascavalul se da pe razatoare. Am intins aluatul foietaj pe masa infainata. Apoi am uns foaia de aluat cu ketchup si am presarat condimente pentru pizza. Peste am asezat sunca, ardeii, gogosarul si cascavalul. Am rulat foaia de aluat si apoi am...

Mini tarte pentru salate

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Faina se freaca bine cu untul moale, pana se fac faramituri. Apoi se adauga cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Adaugati galbenusul si sarea, amestecati bine totul pana se formeaza aluatul. Aluatul astfel format il inveliti intr-o punga si puneti 30 de minute la frigider. Peste 30 de...

Cosulete aperitiv cu branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Toate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si verdeata tocata marunt. Pentru culoare adaugati boia dulce sau iute, daca preferati.Formele de mini tarte...

Chec aperitiv a la Ela

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare ,adaugam pe rand galbenusurile,faina,smantana si...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Intr-un vas se adauga 5oua, 5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un gogosar taiat cubulete.Dupa gust si preferinte se adauga sare si piper. Toata aceasta compozitie se...

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Am scos osul din maslinele cele mari. Am umplut maslinele cu pasta de branza, le-am fixat cu o scobitoare. Pentru picioruse si cioc am folosit morcov. La ochisori am pus cate o picatura de crema. Au fost foarte apreciati de musafirii mei...mai ales de cei mici.

Inimioare aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Am intins foiaia de aluat si cu ajutorul unei inimioare am decupat aluatul. Apoi am facut earechi din cate doua inimioare. Din fiecare pereche una dintre inimioare am decupat-o cu o forma inimioara mai mica. Am separat albusele de galbnuse. Albusele le-am batut cu-n praf de sare si albusele le-am...

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 14 Mar 2011

Blat: Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in sus. La fel procedam si cand punem cacao. Punem si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Blatul se...

Carnati de Plescoi in aluat

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Am taiat carnatii in bucati uniforme. Aluatul l-am tinins cu sucitorul si l-am taiat triunghiuri. Am rulat aluatul in jurul bucatilor de carnati si apoi le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns aluatul cu oul batut cu-n praf de sare si am presarat susan deasupra.  

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 9 Mar 2011

Se taie ceapa solzisori, ardeiul cubulete. Inr-o tigaie se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei. Cand s-au muiat se pun ciupercile taiate "feliute". Cundimentam cu sare si piper si putina apa. Lasam sa fierba pana cand zeama rezultata scade. cand ciupercile si legumele sunt gata...

File de cod pane

In Peste la 9 Mar 2011

Dupa ce fileul s-a dezghetat, il spalam  bine s-l taiem si condimentam dupa preferinte. Batem ouale ca pentru omleta si le amestecam cu usturoiul pisat, semintele de susan si 2 linguri de faina...compozitia finala sa aibe consistenta unui aluat pentru clatite. Bucatile de peste la dam...

Clatite banatene

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat. Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana. Umplem caltitele cu amestecul de branza se impacheteaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt ( eu am avut o tava de inox).Punem cateva...

Chec din albusuri

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se mixeaza bine albusele cu zaharul adaugat treptat. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza incontinuare. Faina o adaugam in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt. Adaugam compzitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si deasupra presaram stafidele. Mai bine...

Prajitura cu foi de pandispan

In Prajituri la 20 Feb 2011

  Se fac 3 foi. Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. adaugam apoi faina cernuta, cacao si praful de copt. Coacem 3 foi pe...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 19 Feb 2011

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, apoi se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Adaugam si ceapa si mai calim putin pana cand devine sticloasa. Stingem cu apa ( calda...eu mereu cand fac ciorbe am alaturi de oala in care fac ciorba o cartita in care fierb apa). Dupa ce da...

Paste cu carne presata

In Paste la 19 Feb 2011

Fierbrem pastele in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce s-au fiert le clatim bine sub jet de apa rece si lasam se se scurga surplusul de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata si usturoiul feliat...pana cand devine sticloasa ceapa...fara sa se arda. Adaugam carnea presata facuta cuburi...

Chec cu visine si ciocolata

In Prajituri la 11 Feb 2011

Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa. Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta din galbenuse, zahar, apa si ulei. Am adaugat faina in ploaie si praful de copt stins cu...

Omleta cu cartofi (2)

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2011

Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie se prajesc cartofii rasi in putin ulei pana cand devin aurii. Ouale se bat bine cu putina sare, se amesteca cu branza sarata, maslinele taiate si piper. Daca cartofii au devenit aurii turnam...

Clatita de cartofi

In Mancaruri de legume la 6 Feb 2011

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate se lasa sa se raceasca si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca cu ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust. Se incinge intr-o tigaie ulei si se aseaza cartofii in strat uniform. Se prajesc la foc mediu pana...

Macrou Prajit

In Peste la 5 Feb 2011

Cand pestele se dezgheata se cutata si se spala bine. Se taie in 3 bucati. Bucatile de peste se condimenteaza dupa preferinta cu sare si piper, se dau prin faina alba de grau si se prajesc in ulei de palmier. Noi am servit alaturi de cartofi crocanti si sos de usturoi cu iaurt.  ...

Omleta cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2011

Ouale se bat bine cu-n praf de sare, se adauga putin branza rasa si se amesteca bine. Punem apoi maslinele tocate. Incingem bine o tigaie unsa cu putin ulei si turnam compozitia de mai sus in ea. Apoi punem peste omleta feliutele de jambon. Si prajim omleta pe ambele parti. Nu am pus sare...

Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie

In Prajituri la 4 Feb 2011

Blat:  Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte...

Afisate 1 - 30 din 144 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2013

Salata de orez prefiert

publicat la 02.05.2013

Pastrav si ciupercute la gratar

publicat la 30.04.2013

Salata de piept de pui si legume

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro