Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie

de Adinacarla in Prajituri, 4 Feb 2011 | 2561 vizualizari

 

O prajitura foarte buna...pe gustul familiei mele...multumesc Julie pentru reteta.
Nu mi-a iesit la fel de frumoasa ca si a ata dar a fost si inca mai este delicioasa

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 5 ouă,
  • 10 linguri zahăr,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri făină,
  • 1 praf de sare, 
  • 1 linguriță praf de copt,
  • esență de vanilie,
  • 1 lingură cacao

Cremă:

  • 500 ml compot de vișine ,
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 4 linguri zahar

Decor: 

  • vișine din compot, 
  • 1 plic gelatină roșie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie:

Blat:


Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.


Crema:


Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă si zaharul, și se fierbe până când se ingroașă. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.


Asamblarea:


Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine. Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.


Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-cu-jeleu-de-viine-16923.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

05.02.2011, 00:51

Ce minunata!!!! Si ce culoare!

Adinacarla 1

05.02.2011, 01:04

Multumesc RuxyRux serveste

adry88 1

04.07.2011, 21:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34