Pizza

de Adinacarla in Pizza, 5 Oct 2010 | 4221 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat Pizza

  • 300g faina
  • 150ml lapte caldut
  • 50ml ulei
  • 1 ou
  • 25g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru pizza

  • ketchup dulce
  • carnati
  • sunca
  • masline fara os
  • cascaval
  • branza
  • condiment pebtru pizza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluat de pizza:


Se pune drojdia la topit cu putin lapte caldut, un praf de sare si putin zahar.


Intr-un castron se pune faina, facem un cuib la mijloc si punem: uleiul, sare, zahar, oul, drojdia topita, laptele si incepem sa framantam pana cand obtinem o coca elastica care nu se mai lipeste de maini. Apoi se acopera cu-n prosop curat si se aseaza la loc ferit de curent si frig...la caldura...si se lasa 30-45 minute sa creasca.


Dupa ce aluatul a crescut se pregateste aluatul si-l asezam in tava in care vom face pizza ( ungem bine cu ulei tava inainte de a pune aluatul)


Lasam aluatu sa se " odihneasca" in tava cateva minute, apoi il ungem cu ketchup si presaram condimente pentru pizza. Peste asezam rondele de carnati, feliute de sunca, presaram masline fara samburi, branza si la final cascaval dat pe razatoarea mare.


Lasam la cuptor pana cand se topeste cascavalul si aluatul s-a desprins de pe marginea tavii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Diana13 1

04.08.2011, 00:01

Cum adica masline fara os?

dosia26 1

04.10.2011, 11:32

fara sambure

diaconta 1

04.10.2011, 11:38

apropo de "masline fara os" ma amuzam cand citeam pe borcanele cu visine "visine dezosate"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deep Dish Pizza