Prajitura cu miere

de Miha in Prajituri, 3 Sep 2010 | 19006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~350 g faina
  • Crema:
  • 800 g smantana 26% grasime
  • 2 linguri zahar
  • Decor:
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

Blat:

Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma.

Intr-un alt vas punem faina, apoi turnam putin cate putin compozitia de oua, amestecand continuu cu lingura. Trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa, putin mai groasa decat cea de chec. Eventual se mai adauga faina.

Intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, punem aluatul intinzandu-l cu mainile bine infainate. Se da tava la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste ( in jur de 10-15 minute).

Se lasa la racit, se scutura bine de faina cu ajutorul unei pensule si se taie in 2.

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa faca basicute la suprafata. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste. Se poate adauga si un intaritor de frisca.

In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, 3/4 din crema, cel de-al 2-lea blat si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru minim 6 ore, dupa care se acopera cu ciocolata rasa si se portioneaza.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de smantana poate fi si mai mare. Cu cat mai multa crema, cu atat prajitura va fi mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (47)

Miha 1

09.09.2010, 10:47

Ionixule, cum esti? Ai inceput sa faci muschi?

Miha 1

09.09.2010, 10:47

Onuta, multumesc! Te astept!

cireaselili 1

22.09.2010, 21:02

Miha,dar crema nu iese cam neindulcita numai cu 2 linguri de zahar?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune si smantana