Prajitura cu miere

de Miha in Prajituri, 3 Sep 2010 | 14093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~350 g faina
  • Crema:
  • 800 g smantana 26% grasime
  • 2 linguri zahar
  • Decor:
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

Blat:


Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma.


Intr-un alt vas punem faina, apoi turnam putin cate putin compozitia de oua, amestecand continuu cu lingura. Trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa, putin mai groasa decat cea de chec. Eventual se mai adauga faina.


Intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, punem aluatul intinzandu-l cu mainile bine infainate. Se da tava la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste ( in jur de 10-15 minute).


Se lasa la racit, se scutura bine de faina cu ajutorul unei pensule si se taie in 2.


Smantana rece se mixeaza pana incepe sa faca basicute la suprafata. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste. Se poate adauga si un intaritor de frisca.


In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, 3/4 din crema, cel de-al 2-lea blat si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru minim 6 ore, dupa care se acopera cu ciocolata rasa si se portioneaza.


Sursa




 

TIPS-URI

1

cantitatea de smantana poate fi si mai mare. Cu cat mai multa crema, cu atat prajitura va fi mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Miha 1

09.09.2010, 10:47

Ionixule, cum esti? Ai inceput sa faci muschi?

Miha 1

09.09.2010, 10:47

Onuta, multumesc! Te astept!

cireaselili 1

22.09.2010, 21:02

Miha,dar crema nu iese cam neindulcita numai cu 2 linguri de zahar?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness