AnyCostescu

1

Bucataras
incepator

suceava

Bucataras din 14.08.2012

RETETE207
PRIETENI254
Retete / Aperitive / Garnituri

Vol au vent cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2014

Mai intai pregatim sosul : Tocam ceapa marunt si o calim in o lingura cu unt(ulei) . Adaugam ciupercile taiate cubulete mici, presaram sare si piper, si lasam la foc mic circa 10 minute. La sfarsit adaugam patrunjel tocat si smantana. SE intinde o foaie de foietaj si se taie cercuri cu un...

Budinca de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2014

Dovlecelul se curata de coaja si semintele din interior si se taie fasii subtiri, Amestecam ouale cu telemeaua, laptele. untul. sare, piper , ptraunjelul tocat maruntsi , faina si praful de copt. La sfarsit adaugam dovlecelul. Ungem o tava cu putin ulei , si turnam compozitia de mai sus...

Quiche/Tarta cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2014

Punem aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor pentru 8 minute. In acest timp pregatim umplutura : Dovlecelul se taie cubulete si se caleste 2 minute. Carnea se taie cubulete si se pune intr-un bol. Adaugam dovlecelul, ouale batute cu smantana si condimente...

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2014

Cartofii se fierb in coaja, se las la racit putin apoi se curata. Se scobesc cu o lingurita , Punem in scobitura, cabanos taiat feliute, telemea taiata cubulete, si usturoi taiat feliute. Dam la cuptor pentru 15 minute, Noi am servit cu branza fondue.  

Frittata cu legume

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2014

Ciupercile se feliaza. Morocvul se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeiul se curata de seminte si se taie cubulete. Ceap se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun toate legumele la calit in 2 linguri de ulei si se lasa pana se inmoaie. Punem legumele intr-un vas yena pe...

Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2014

Aluatul foietaj se desface si se pune intr-o tava in care am pus o hartie de copt. Se coace circa 10 minute . In acest timp preparam umplutura: Mozzarela se taie bucatele. Rosia se spala si se taie felii, Ceapa se curata de coaja , se spala si se taie felii. Intr-un bol amestecam...

Clatite de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Cartofii si morcovul se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Se adauga peste cartofi. Punem oul , sare, piper, patrujel tocat, usturoiul granulat si amestecam bine. La sfarsit incorporam faina. Intr-o tigaie punem un strop de...

Omleta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Spanacul se spala, se taie fasii si se pune la calit in putin ulei. Ouale le batem cu laptele, cascavalul si faina. Punem compozitia rezultata peste spanac si lasam la foc mic circa 3-4 minute, dupa care o intoarcem pe partea cealalta si lasam inca 3-4 minute, Este o minunatie de...

Piroste rusesti

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2014

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.  Adaugam untul, zaharul si laptele caldut.  Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat. Lasam la crescut o ora. In acest timp...

Turte cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2013

Faina, drojdia, sare, oul si smantana se pun toate intr-un bol impreuna cu apa calduta si se framanta un aluat molicel dar nelipicios. Daca este nevoie adaugati apa. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la crescut pentru ce putin 30 minute. Dupa ce a crescut se ia cate o bucata de aluat...

Cosulete de jambon cu ou

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Simplu, rapid, gustos, perfect pentru micul dejun dar si pentru un pranz delicios :) iar alaturi de o salata buna sau muraturi e absolut divin as putea zice :)  Se pune cate o felie de jambon in fiecare forma de briose, se sparge cate un ou pentru fiecare forma si se presara busuoioc...

Carnati in aluat

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Drojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Faina se pune intr-un bol.Se pune oul,sarea,oregano si smantana si se ammesteca.Se adauga drojdia si incepe sa se framante un aluat moale dar nelipicios. Se mai pune faina cate putin daca trebuie. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul....

Tortilla de conopida

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2013

Din aceste cantitati ies 2 tortilla.. Deci sa trecem la treaba:)) Conopida se taie bucati,se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare Dupa ce e fiarta (se gusta) se sscurge de apa si se pune intr-un bol.. Separat batem cele 10 oua cu sare piper apoi le adaugam peste...

Painea copilariei noastre :)

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2013

Varianta dulce: Painea se taie felii de 1, 5 cm... Batem bine ouala cu zaharul pudra si cel vanilat..Adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare.. Se inmoaie bine fiecare felie de paine, apoi se pune la prajit in unt sau ulei pana se rumeneste frumos.. Se serveste cu miere sau...

Oua umplute pe pat de maioneza

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2013

Ouale se fierb aproximativ 8 minute. Se curata de coaja si se taie in 2. Galbenusurile le punem intru-un bol separat.. Se ia un galbenus crud si unul fiert si se face maioneza. Se pune si zeama de lamaie dupa preferinta fiecaruia. La sfarsit adaugam o lingura de sos tartar. Umplutura pt oua...

Oua scotiene

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Ouale se fierb 10 minute. Se decojesc si se dau prin faina. Imbracam fiecare ou in parte cu pasta de mici, apoi dam bilele rezultate prin pesmet si le punem la prajt in ulei incins. Cand sunt gata se scot pe un servetel. Se servesc cu cartofi prajiti si sos andalouse (sau orice alt sos)

Mancare de ciuperci cu masline verzi

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2012

Ceapa si morcovul se curata, se taie si se pun la calit. Se adaga maslinele taiate feliute. Se caleste totul impreuna aproximativ 5 minute la foc mediu. Se adauga ciupercile, sucul de rosii, smantana si condimentele dupa gust. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba totul impreuna. La...

Gyros :)

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2012

Carnea se dezgheata si se pune in tigaie in putin ulei. Se lasa la foc mediu pana se face bine apoi marim focul aproximativ 5 minute pentru a praji gyrosul si a-l face un pic mai crocant. Nu uitati sa amestecati in tigaie, in acest timp focul fiind iute. Imediat ce se prajesc bucatile de carne se...

Sandvis cu salata de vinete si salam

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2012

Pentru salata se pun vinetele in robot si se mixeaza, se pune si galbenusul si uleiul si se mixeaza in continuare. Ceapa se taie bucatele mici si se mixeaza totul in robot pana devine o pasta cremoasa. Se ia o felie de toast, se unge cu salata de vinete si se pune salam deasupra. Se serveste...

Fornetti cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2012

Branzeturile se rad pe razatoarea mica si se amesteca cu tubul de branza topita. Se pot pune si verdeturi daca va plac. Se ia foietajul si se taie patratele. Se umple fiecare patrat cu branza si se impatureste ca o pernuta :d Se cresteaza fiecare in parte si se pune in tava. Se ung cu ou si se...

Cartofi taranesti ca la bunica :)

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2012

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul, rosia si morcovul se curata si se taie tot marunt si se pun la calit cu ceapa. Carnatul se taie felioare subtiri si se pune langa legume. Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun si...

Chiftelute din piept de pui cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2012

Pieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu pireu de cartofi si salata de telina si morcov. A fost delicios :d

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2012

Ciupercilor le-am scos tulpina si le-am tocat marunt. Am tocat si ardeiul gras si carnatul. Am amestecat totul intr-un bol, am pus 1 ou si am amestecat iar. Am umplut palariile cu compozitia rezultata si le-am pus deasupra un sfert de felie de branza topita. Le-am dat la cuptor aproximativ 15...

Ardei copti cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2012

ceapa se curata se taie si se caleste. ardeii se taie fasii si se pun in tigaie si ei. se calesc impreuna aproximativ 5 minute pana se inmoaie ceapa,apoi am pus borcanuL de ciuperci si am mai lasat 2 minute. am pus smantana,usturoi si condimente. am mai lasat sa se lege sosul si am...

Cartofi Any

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2012

Nu am precizat cantitatile pentru ca ele variza in functie de numarul de persoane..deci asa:  Cartofii se curata se taie felii si se fierb in apa cu sare 10 minute. Ouale se fierb si ele. Intr-un vas yena uns cu unt sau ulei( eu am pus ulei de masline) se aseaza un rand de cartofi,...

Afisate 1 - 25 din 25 retete    

Postari recente

publicat la 10.12.2014

Ciorbita de oaie cu legume

publicat la 10.12.2014

Covrigi cu telemea

publicat la 10.12.2014

Placinta cu carne de pui

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]