Painea copilariei noastre :)

de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 5240 vizualizari

 

De curand am gasit aceasta retetea pe un site culinar frantuzesc si am zis wow , noi nu suntem singurii care facem aceasta minunata paine data prin ou ,apoi rumenita bine si servita...aceasta paine prajita poate fi servita cu usurinta la micul dejun si de ce nu ca si desert :) eu o fac in 2 variante sarata si dulce...

 

INGREDIENTE

  • Pentru varianta dulce:
  • 1 paine veche( trebuie sa fie uscata)
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 pahare lapte
  • unt sau ulei
  • Pentru varianta sarata:
  • 1 paine veche
  • 2 oua
  • sare
  • 2 linguri iaurt
  • 2 pahare cu lapte
  • unt sau ulei pt prajit
  • cascaval
  • kaizer
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea copilariei noastre :):

Varianta dulce:


Painea se taie felii de 1, 5 cm...


Batem bine ouala cu zaharul pudra si cel vanilat..Adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare..


Se inmoaie bine fiecare felie de paine, apoi se pune la prajit in unt sau ulei pana se rumeneste frumos..


Se serveste cu miere sau pudrate cu zahar...


Varianta sarata:


Painea se taie felii de 1.5 cm grosime..


Se bat ouale cu sare,iaurt si lapte,


Fiecare felie se inmoaie si se pune la prajit pana se rumeneste pe o parte..intoarcem pe partea cealalta ,apoi punem o felie de cascaval pe partea deja rumenita...se mai lasa pana se rumeneste si cealalta parte a feliei.,..in acest timp cascavalul se va topi...


Eu servesc aceasta paine cu kaizer prajit si iaurt..


pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea copilariei noastre :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

AnyCostescu 1

01.03.2013, 16:36

Rocsi 1

01.03.2013, 20:13

AnyCostescu 1

01.03.2013, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde