Desert prajitura cu mere

de Geanina87 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 82788 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot doar sa va spun ca e super delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 250 g unt
  • 800 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol mai mare se pune faina si untul topit (dar nu de tot) si se framanta pana se formeaza firimituri. Se adauga zaharul pudra, praful de sare, praful de copt stins si ouale, rand pe rand. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si elastic care se infasoara in folie si se pune la frigider pentru o ora. Se imparte apoi in trei si se intind 3 foi.

In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, jumatate din compozitia de mere, a doua foaie, restul de mere si ultima foaie. Se pune la cuptor, la foc mic pana se rumeneste putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

cecyly 1

23.03.2014, 09:52

Am urmat exact reteta si mi-a iesit perfect! Multumesc pentru reteta!

Geanina87 1

23.03.2014, 17:57

Cu mare drag

Bya Ralu 1

16.09.2014, 01:07

Bună

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere