Desert prajitura cu mere

de Geanina87 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 59091 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot doar sa va spun ca e super delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 250 g unt
  • 800 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.


Intr-un bol mai mare se pune faina si untul topit (dar nu de tot) si se framanta pana se formeaza firimituri. Se adauga zaharul pudra, praful de sare, praful de copt stins si ouale, rand pe rand. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si elastic care se infasoara in folie si se pune la frigider pentru o ora. Se imparte apoi in trei si se intind 3 foi.


In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, jumatate din compozitia de mere, a doua foaie, restul de mere si ultima foaie. Se pune la cuptor, la foc mic pana se rumeneste putin.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

cecyly 1

23.03.2014, 09:52

Am urmat exact reteta si mi-a iesit perfect! Multumesc pentru reteta!

Geanina87 1

23.03.2014, 17:57

Cu mare drag

Bya Ralu 1

16.09.2014, 01:07

Bună

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea