Paella de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 11 Aug 2012 | 15002 vizualizari

 

Paella este o mancare spaniola traditionala, asemanatoare cu pilaful romanesc sau risotto-ul italian, delicioasa, consistenta si savuroasa. Se serveste la pranz sau la cina si contine in general orez, legume si carne.
Paella este un platou cu orez si diverse combinatii de carnuri, care isi are originea din secolul al 19-lea, in Valencia, pe coasta de est a Spaniei. Multi straini considera paella ca mancarea traditionala spaniola, insa localnicii din peninsula o considera doar o mancare valenciana.
Conform traditiei valenciene, paella se pregateste de catre un barbat pe foc deschis, "alimentat" de conuri de pin si coaja de portocala, care produc un fum aromatic ce condimenteaza paella. Musafirii servesc mancarea direct din paellera, vasul in care aceasta este preparata, o forma intinsa, rotunda, nu foarte inalta.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 5 pulpite
  • 5 catei de usturoi nedecojiti
  • pastai de fasole verde
  • o rosie
  • sofran
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de pui:

Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au rumenit putin.

Dupa ce s-au facut adaugam peste ele orezul, putina apa (aprox.70-100 ml), sofranul, sare si piper dupa gust si amestecam pentru ca orezul sa capete culoarea galbena. Deasupra punem pastaile de fasole verde si din loc in loc punem cateii de usturoi nedecojiti.

Dam vasul din nou la cuptor si lasam aprox. 30-40 de minute pana cand orezul s-a facut.

Cand orezul este fiert taiem rosia, asezam feliutele deasupra si mai dam vasul la cuptor pentru 3-4  minute.

Lasam putin la racit apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar