Piroste rusesti

de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 2820 vizualizari

 

Delicioase!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • jumatate de cub de drojdie
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mai marisor
  • 500 g carne tocata de pui
  • 100 g cascaval razuit
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • cateva fire patrunjel
  • 5 catei de usturoi pisati
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper
  • putin cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piroste rusesti:

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.


Adaugam untul, zaharul si laptele caldut.


Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat.


Lasam la crescut o ora.


In acest timp pregatim umplutura.


Morcovul si cartoful, se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mica.


Adaugam carnea, oul, si cascavalul ras.


Ceapa se curata si se taie cubulete. O calim 3 minute in putin ulei apoi o adaugam peste celelalte ingrediente.


Adaugam usturoiul, patrunjelul tocat, sare ,piper si putin cimbru.


Amestecam totul bine (de preferat cu mana)


Eu inainte sa umplu aluatul am luat o bucatica din umplutura si am prajit-o sub forma de pifteluta.


Asa mi-am dat seama daca mai trebuie sa pun sare sau nu.


Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 2. Am luat o bucata si am intins-o destul de subtire, apoi am taiat cercuri cu un bol.


Pe fiecare cerc am pus cate o lingura de umplutura si am lipit marignile.


Se pun in tava cu lipitura dedesubt.


Le ungem cu ou batut si presaram susan.


Se coc in cuptorul incins circa 30-35 minute sau pana se rumenesc frumos.(la foc mediu)


Sunt absolut delicioase!!! Se pot servi la orice masa a zilei, alaturi de sosul care va place sau salata.


De asemenea sunt numai bune de pus la pachet.


Sa aveti pofta :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piroste rusesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

simonacallas 1

28.03.2014, 20:32

Da! Da! Mai zic de vreo cinspe mii de ori, poate ajunge una si la mine

AnyCostescu 1

28.03.2014, 22:55

multumesc pentru aprecieri

AnyCostescu 1

28.03.2014, 22:55

simona da adresa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu cascaval