Rulada de carne cu legume, in cetina de brad

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2014 | 2267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de manzat
  • 400 ml vin alb dulce
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • ½ lgt boia dulce
  • 1 lgt zahar
  • Umplutura
  • 150 g mazare verde Bonduelle
  • 250 g cascaval razuit
  • 100 g morcov curatat
  • 1 ou mic
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 15 g quinoa expandat (optional)
  • ¼ lgt sare
  • ¼ lgt piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne cu legume, in cetina de brad:

1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi.

2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile.

3. Scoatem muschiul din vin, il uscam cu un servet de hartie, il taiem astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.

4. Punem carnea intre doua folii alimentare si o batem foarte bine cu un ciocan pentru snitele.

5. Taiem morcovul fasii, pe care le oparim 5 minute.

6. Cascavalul il amestecam cu ierburile de Provence, sare si piper.

7. Intindem 1/3 din cantitatea de cascaval pe carnea batuta.

8. Punem fasiile de morcov.

9. Batem oul si incorporam in el mazarea bine scursa, quinoa si 1/3 din cascavalul razuit apoi punem totul peste fasiile de morcov, iar desasupra punem cascavalul ramas.

10. Rulam cu grija carnea, o legam bine, apoi o invelim in cetina de brad si o legam din nou.

11. Punem rulada intr-o tava, pe un gratar. Punem apa in tava, dar sa fie sub nivelul gratarului, si o acoperim cu folie de aluminiu.

12. Introducem in cuptorul preincalzit la 190C pentru o ora, o ora si 10 min.

13. Scoatem din cuptor, lasam la racit complet, scoatem cetina si apoi bagam rulada in frigider pana in momentul servirii. 

S-aveti pofta!  

 

TIPS-URI

1

Colectati cetina de brad dintr-un loc lipsit de poluare si spalati-o extrem de bine inainte de utilizare.

2

Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.

RETETA IN IMAGINI

Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-0
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-1
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-2
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-3
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-4
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-5
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-6
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-7
Rulada de carne cu legume, in cetina de brad-8

COMENTARII (36)

_Alina_

_Alina_ 1

20.02.2014, 10:51

Multumesc pentru aprecieri, dragilor!

Sylvia

Sylvia 1

20.02.2014, 13:19

super !

laura_n

laura_n 1

21.02.2014, 14:49

senzationala rulada asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!