Clatite aperitiv bicolore

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2013 | 1635 vizualizari

 

Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala.
Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea...
O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.

 

INGREDIENTE

  • - pentru clatite:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 500 ml apa minerala
  • sare
  • piper
  • 2 linguri spanac tocat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • - pentru umplutura:
  • doua pulpe pui
  • 150 g ciuperci fierte si taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat:
  • 200 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv bicolore:

Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.

Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.

In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.

Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.

Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.

Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.

Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.

Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.

Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.

Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.

Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Se poate face orice fel de sos linga clatite sau se pot servi doar cu smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rux 1

20.04.2013, 21:24

Super...eu le-am facut si cu sfecla...delicioase...arata grozav!

diaconta 1

20.04.2013, 22:21

Daaaaaaaa clatitele sunt usor de combinat

diana_k 1

22.04.2013, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!