Cocktail_of_Senses

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 25.02.2014

RETETE46
PRIETENI49
Retete

Tort trei ciocolate

In Torturi la 24 Sep 2014

Incepeti cu pregatirea blatului. Sperati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile la viteza mare pana obtineti o spuma ferma. Adaugati zaharul si sarea si mai mixati putin pana la incorporare. Galbenusurile trebuie frecate cu uleiul si adaugate usor peste albusuri, cu ajutorul unui tel,...

Gnocchi con gorgonzola al forno

In Tortellini la 14 Aug 2014

Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti. Intr-o tigaie topiti putin unt, iar cand acest este incins adaugati smantana si branza gorgonzola si lasati la foc...

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

In Pastrav la 7 Aug 2014

Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba. Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe...

Tarta delicioasa cu zmeura

In Prajituri la 2 Aug 2014

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluat pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute. Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti...

Hamburger homemade

In Vita la 24 Iul 2014

  Pentru inceput am intins carnea pe suprafata de lucru si am condimentat-o cu sare, piper si boia dulce. Daca va place picant puteti folosi si putin praf chilli. Peste aceasta am adaugat 1 ceapa tocata marunt si am framantat-o cu ambele maini pana ce toate condimentele s-au amestecat....

Cheesecake cu lamaie

In Prajituri la 18 Iul 2014

Pentru inceput pisati marunt marunt biscutii cu fundul unui pahar si incorporati folosind mana tot untul. Acesta va fi blatul. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii rabatabiliti, avand grija ca blatul format sa ia forma tavii si sa nu existe spatii libere. Introduceti tava la...

Limonada cu ghimbir si zero zahar

In Cocktail la 13 Iul 2014

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti in blender toate ingredientele si sa le mixati foarte bine. La final adaugati si feliile de lamaie si serviti bautura cat mai rece. O duminica frumoasa va doresc!

Dulceata de zmeura cu zero calorii

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2014

Eu am inceput evident prin culegerea fructelor. A fost o adevarata placere, iar satisfactia este mult mai mare cand te implici cu adevarat. :) Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si amestecati usor pana se dizolva. Dati focul la intensitate mica si lasati pe aragaz cam 45 de minute,...

Supa crema de morcovi

In Supe la 12 Iun 2014

Reteta este extrem de simpla. Caliti ceapa taiata cubulete in unt si ulei de masline. Adaugati morcovul taiat rondele si lasati 5-7 minute la foc mediu amestecand din cand in cand. Turnati supa, apoi adaugati cartoful si pastarnatul taiat bucati, insa nu foarte mici. Lasati sa fiarba pana...

Frittata cu somon afumat si legume

In Mancaruri de legume la 1 Iun 2014

Incepeti prin a curata ciupercile cu un burete de sarma si clatiti foarte rapid cu putina apa. Taiati-le felii de dimensiuni medii si caliti-le alaturi de ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Lasati pe foc pana legumele sunt aprope gatite. La final adaugati si porumbul si mai...

Musaca gustoasa vegetariana

In Mancaruri de legume la 25 Mai 2014

Mai intai spalati si curatati vinetele in felii de aprox. 1 cm grosime. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti la cuptor pentru 20 min. Intoarceti feliile de vinete pe ambele parti. Intr-o tigaie adanca caliti ceapa si usturoiul fara sa se arda. Cand sunt gata...

Panna cotta cu capsune

In Dulciuri la 23 Mai 2014

Pentru inceput lasati gelatina la inmuiat in lapte aproximativ 50 ml. Fierbeti la foc mic frisca lichida amestecata cu zahar si esenta de vanilie, dar fara sa dea in fiert. Adaugati gelatina, amestecati bine si luati de pe foc. Pregatiti vasele in care veti monta panna cotta si umeziti-le...

Supa de ceapa frantuzeasca

In Supe la 19 Mai 2014

Incepeti prin a topi untul in care veti cali la foc mic ceapa taiata juliene. Va parea foarte multa ceapa, insa aceasta isi va reduce in curand dimensiunile. Condimentati cu putina sare si lasati sa se gateasca 45 de minute la foc mic, amestecand ocazional. Dupa 45 de minute adaugati supa de...

Oua coapte in cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2014

Cartofii trebuie spalati bine si copti (in coaja) timp de aproximativ 1 ora si 20 minute, pana ii puteti intepa cu usurinta cu furculita. Dupa aceea scoateti cartofii din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Taiati cartofii in 2 jumatati egale, iar miezul scobiti-l cu ajutorul unei...

Quiche cu conopida si branza

In Mancaruri de legume la 13 Mai 2014

Curatati conopida in manunchiuri mici, spalati-o si fierbeti-o in apa cu sare pana cand se inmoaie. Scurgeti conopida si pasati-o cu furculita. Separat amestecati ouale cu branza maruntita, smantana si mararul tocat marunt. Amestecati conopida cu amestecul de oua si branza si...

Oua in cuiburi

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2014

Bateti albusurile bine de tot, apoi adaugati baconul si ceapa maruntie, parmezanul si boia. Pe o tava acoperita cu hartie de copt montati din amestescul obtinut niste cuiburi, iar mijlocul il lasati neumplut. Introduceti tava in cuptor (190 grade) pentru 3 minute, apoi o scoateti si adaugati...

Budinca cu paste si carne de vita

In Fusilli la 7 Mai 2014

  Pentru inceput caliti ceapa tocata marunt, apoi adaugati carnea si lasati pe foc 10 minute. Adugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 15 minute adugati si mararul tocat marunt si condimentati dupa gust cu sare de mare si...

Tocanita de iepure-n cuptor

In Mancaruri cu carne la 27 Apr 2014

Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt. Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta...

Penne cu somon si ciuperci

In Penne la 17 Apr 2014

Am inceput prin a fierbe in apa cu sare pastele conform timpului indicat pe ambalaj, insa le-am lasat cu 2 minute mai putin pentru ca imi plac al dente.  Ciupercile le-am curatat, tulpina am indepartat-o si le-am taiat felii subtiri. Le-am calit apoi in unt si ulei de masline, peste care...

Pui dulce acrisor in stil asiatic

In Pui la 15 Apr 2014

Mai intai caliti cam 7 minute la foc mare puiul in uleiul incins pana carnea este patrunsa. Adaugati broccoli spalat si desfacut in buchetele cat mai micute si ardeii grasi tocati marunt. Apoi urmeaza ananasul pe care il veti lasa pe foc cam 3 minute. Condimentati cu moderatie cu sare si piper....

Tort Spaghetti

In Spaghete la 13 Apr 2014

Sa trecem la treaba! :) Pastele le-am fiert in multa apa cu sare. Atentie, introduceti pastele in apa doar cand aceasta este clocotita si lasati sa fiarba mai putin cu 2 minute decat timpul indicat pe ambalaj. Lasati-le apoi la scurs. Intr-un bol mare amestecati smantana, oualele...

Beef Wellington

In Vita la 12 Apr 2014

Carnea trebuie trasa cateva minute in tigaie, pe fiecare parte, pana este usor rumenita la exterior. Lasati carnea sa se raceasca si va puteti apuca de umplutura de legume. Taiati ceapa si usturoiul marunt si caliti-le in unt si ulei de masline. Dupa 10 minute adaugati si ciupercile curatate...

Supa crema de conopida cu focaccia de casa

In Supe la 9 Apr 2014

Mai intai caliti ceapa in ulei de masline, la foc mic, timp de 15 minute. Este important ca focul sa fie mic si astfel ceapa sa nu prinda culoare. Adaugati apoi conobida rupta in buchetele si adaugati supa de pui. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mare timp de 18-20 minute....

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 8 Apr 2014

Tiramisu reţetă originală Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisca cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte dulce, asa ca va recomand sa o gustati si sa o potriviti dupa gust. Albusurile trebuie mixate bine la...

Tarta cu ananas

In Prajituri la 6 Apr 2014

Am inceput cu prepararea aluatului. Amestecati folosind ambele maini faina cu untul si cu praful de sare, pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi apa si framantati bine pana obtineti un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina....

Antricot de vita cu sos anchois

In Vita la 5 Apr 2014

Carnea a stat la marinat in sosul format din ingredientele mentionate, cu exceptia vinului, pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest timp am tras-o la tigaie, fara sa mai adaug ulei, cate 3 minute pe fiecare parte. Dupa aceea am portionat bucata de carne in 4 bucati egale si am asezat-o intr-un...

Supa crema de dovleac cu praz

In Supe la 1 Apr 2014

Pentru inceput taiati dovleacul in 2 jumatati, pe lungime, aruncati semintele si fierbeti in supa de pui. Supa nu trebuie sa depaseasca cu mult nivelul legumelor. Daca puneti prea multa supa riscati sa nu obtineti consistenta dorita. Pentru supa de pui puteti folosi zeama strecurata de la o supa...

Spaghetti aglio olio, peperoncino e mozzarella

In Spaghete la 23 Mar 2014

Mai intai puneti pastele la fiert in mult apa si un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca le doriti al dente, va sfatuiesc sa le opriti cu 2 minute inainte. Intr-o tigaie turnati ulei de masline din belsug (cam 8 lunguri mari) si caliti la foc mic cateii de usturoi tocati...

Tort "Pasiunea dintre ciocolata si zmeura"

In Torturi la 16 Mar 2014

Incepeti prin a incinge cuptorul la 180 grade si ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm. Intr-un bol amestecati cacaua, cafeaua, scortisoara si esenta de vanilie. Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu si adaugati-o si pe aceasta in compozitia formata,...

Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi

In Vita la 15 Mar 2014

Voi incepe descrierea individuala a fiecarui preparat din farfurie. Creamy spinach Caliti in putin ulei de masline ceapa taiata marunt si catetii de ustori tocati la fel de marunt. Adaugati apoi spanacul, smantana si parmezantul si mai lasati pe foc 3-4 minute. Luati tigaia de pe foc si...

Afisate 1 - 30 din 46 retete    

Postari recente

publicat la 24.09.2014

Tort trei ciocolate

publicat la 14.08.2014

Gnocchi con gorgonzola al forno

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]