Beef Wellington

de Cocktail_of_Senses in Vita, 12 Apr 2014 | 1712 vizualizari

 

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui britanic Wellington si al victoriilor sale pe campul de lupta pentru, deoarece nobilul englez iubea fripturile de vita, ciupercile si pateurile din aluat de foitaj. Alte surse sustin ca numele este doar inspiratia unui bucatar britanic hotarat sa schimbe denumirile frantuzesti ale vremii. Indiferent cine si de ce a numit-o asa, i-a dat identitate si un nume greu de uitat. Carnea invelita in mantie de legume si prosciutto se odihneste perfect in crusta croncanta de aluat.

Desi este un preparat clasic, asta nu inseamna ca este si usor de facut. Trebuie respectati cativa pasi relativ simplii si sa aveti grija in alegerea carnii. Daca nu va pricepeti, rugati macelarul sa va dea o bucata de carne de vitel frageda.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • - 1 pachet aluat foietaj
  • - 500g muschiulet de vita/vitel
  • - 500g ciuperci
  • - 5-6 felii prosciutto crudo
  • - 2 cepe
  • - 4 catei de usturoi
  • - 50 ml vin alb
  • - 1 lingura mustar dulce
  • - ulei de masline
  • - 2 cubulete unt
  • - cimbru proaspat
  • - 1 ou
  • - sare de mare
  • - piper
  • Pentru garnitura am preparat un piure de cartofi si fenicul pentru care aveti nevoie de:
  • - 2 cartofi
  • - 1 fenicul
  • - 2 cubulete unt
  • - 1-2 linguri smantana
  • - sare de mare
  • - piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Wellington:

Carnea trebuie trasa cateva minute in tigaie, pe fiecare parte, pana este usor rumenita la exterior.


Lasati carnea sa se raceasca si va puteti apuca de umplutura de legume. Taiati ceapa si usturoiul marunt si caliti-le in unt si ulei de masline. Dupa 10 minute adaugati si ciupercile curatate si taiate felii subtiri, adaugati vinul, cimbrul, sarea de mare si piperul dupa gust. Nu stiu daca stiti, dar ciupercile nu trebuie spalate sub jetul de apa pentru ca isi pierd din intensitatea gustului, in schimb trebuie sa le curatati pielita exterioara. Se inlatura cu usurinta din interior spre exterior. Aruncati cotoarele pentru ca pot avea gust amarui.


Lasati pe foc pana lichidul se evapora, amestecand din cand in cand.


Asezati aluatul pe un blat de lucru presarat cu putina faina si intindeti cu faceletul. Asezati peste feliile de prosciutto, apoi peste patul de ciuperci, ceapa si usturoi.


Ungeti carnea folosind o pensula cu mustar dulce si asezati-o peste ciuperci.


Impachetati cu grija aluatul, avand grija sa nu se rupa si sa fie pe cat posibil ermetic pentru a nu se scurge zeama in timpul coacerii. Asezati aluatul pe hartie de copt si ungeti cu ou batut.


Introduceti in cuptorul preincalzit (220 grade) pentru 40 de minute. Dupa 15 minute am scazut temperatura cuptorului la 200 grade. Daca doriti friptura in sange este ok sa o preparati la 200 grade tot timpul coacerii si sa o lasati 30-35 min. Crusta de aluat trebuie sa prinda o culoare frumoasa aramie.


Pentru piure am fiert cartofii curatati si taiati cubulete cu fenicului curatat si taiat felii si putina sare. Cartofii au fiert cam 15 minute, iar feniculul are nevoie de doar 10 minute. Scurgeti legumele, adaugati untul, smanatana si sare dupa gust si mixati cu blenderul pana devine o pasta cremoasa. Aveti grija sa nu va ramana bucati de legume in piure!


Am servit preparatul alaturi de un pahar de vin rosu sec. A fost un pranz de-a dreptul delicios si va recomand cu caldura sa il incercati!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Wellington" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

papabundetot 1

12.04.2014, 19:44

bun!

Rocsi 1

12.04.2014, 20:19

Ce fain ti-a iesit

MotanLaOale 1

12.04.2014, 23:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Beef Wellington