Penne cu somon si ciuperci

de Cocktail_of_Senses in Penne, 17 Apr 2014 | 3967 vizualizari

 

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi am incercat penne cu somon, ciuperci trase in vin si sos alb. Verdictul a fost incredibil de aromat si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • 400g penne
  • 1 file somon (cam 200g)
  • 300g ciuperci brune
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri smantana grasa
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 maini parmezan ras
  • sare de mare
  • piper
  • 2 cubulete unt
  • putin ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu somon si ciuperci:

Am inceput prin a fierbe in apa cu sare pastele conform timpului indicat pe ambalaj, insa le-am lasat cu 2 minute mai putin pentru ca imi plac al dente. 

Ciupercile le-am curatat, tulpina am indepartat-o si le-am taiat felii subtiri. Le-am calit apoi in unt si ulei de masline, peste care am turnat vinul si am condimentat cu sare de mare si piper.

Lasati ciupercile pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand. Personal prefer ciupercile brune pentru ca au un gust mult mai intens, insa puteti folosi si ciuperci champignon.

Separat am tras intr-o tigaie fileul de somon uns cu putin ulei de masline, sare si piper. L-am lasat sa se coaca, pe toate partile, cam 10 minute pana devine roz pal si nu mai este crud.

Intr-un bol amestecati smantana cu zeama de lamaie, putina sare, piper si 4 lingurite din apa in care au fiert pastele. Scurgeti pennele si aruncati-le in tigaie peste ciuperci, adaugati sosul alb si la final somonul maruntit cu furculita. Amestecati bine si gustati pentru a vedea daca mai trebuie condimantat sau mai doriti zeama de lamaie. La final amestecati si parmezanul si mai lasati pe foc 1-2 minute.

Serviti preparatul cald. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu somon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne cu piept de pui si ciuperci